1 min

Het Zuid-Koreaanse techconcern Samsung gaat de komende twee jaar zo’n 175,5 miljard euro investeren in nieuwe technologie. Volgens Reuters gaat het hierbij vooral om investeringen in chiptechnologie, robotics en telecom.

Samsung Group, het overkoepelende bedrijf van de 59 Samsung-onderdelen, wil de komende drie jaar de 175,5 miljard euro investeren in nieuwe technologie voor het uitbreiden van kennis, maar ook voor het behoud en uitbreiding van zijn marktaandelen. Met de investeringen wil de Zuid-Koreaanse techgigant vooral zijn aanwezigheid in de biomedische-, AI-, chipsettechnologie- en robotics-sectoren gaan uitbreiden. Ook de plek die het binnen de mondiale telecom inneemt moet verder worden verstevigd.

Vooral investeringen in chipsettechnologie

Vooral uitbreiding op de markt voor chipsettechnologie en -productie is voor Samsung heel belangrijk. Chipsettechnologie vormt volgens het bedrijf de basis van de Zuid-Koreaanse economie en een achterstand op dit gebied valt nooit meer in te halen. Dit zou dan weer grote gevolgen hebben voor de rest van de economie van Zuid-Korea.

Concurrentiepositie veiligstellen

De nu aangekondigde investeringen moeten de technologie en markleiderschap van de techgigant verder verstevigen door fusies en overnames. Daarnaast wil Samsung met de investeringen in chipsettechnologie de concurrentie met TSMC en Intel volhouden. Zeker nu technologische ontwikkelingen en het wereldwijde chiptekort steeds belangrijker worden.