PayPal heeft topman Rakesh Agrawal op staande voet ontslagen nadat deze een hele reeks Tweets had geplaatst waarin hij uithaalde naar het bedrijf en naar collega’s. Agrawal was verantwoordelijk voor het uiteen zetten van de bedrijfsstrategie, hij was pas twee maanden werkzaam voor de betaaldienst.

Agrawal ging in de nacht van 3 mei helemaal los op Twitter, hij geeft zelf aan dat hij de hele dag had gewerkt, zeer moe was en toen zijn nieuwe Android-smartphone ging uitproberen. De tweets die hij vervolgens verstuurde zouden bedoeld zijn als direct messages (priveberichten) en niet als Tweets. In elk geval beledigde hij twee PayPal collega’s en deed hij een open sollicitatie bij Foursquare, al was het taalgebruik niet altijd even duidelijk. Of hij onder de invloed was van alcohol of echt alleen moe was is onduidelijk, zelf geeft hij aan dat het een combinatie is van moeheid en een smartphone waarmee hij nog niet goed kon werken. Agrawal heeft inmiddels wel de delete-knop gevonden op Twitter.

PayPal is zeer duidelijk, ze hebben een zero-tolerance beleid als het aankomt op het onrespectvol omgaan met collega’s. Om die reden is Agrawal dan ook op staande voet ontslagen. Agrawal heeft inmiddels publiekelijk en persoonlijk zijn excuses aangeboden maar dat mag niet meer baten. PayPal heeft nog geen opvolger voor Agrawal aangewezen.