min

Tags in dit artikel

, , ,

BaByXL BroadBand DSL heeft haar netwerk vanaf vandaag overal voorzien van de mogelijkheid om ADSL via een ISDN-aansluiting te leveren. Het leveren van een ADSL-aansluiting via een gewone telefoonaansluiting was al langer mogelijk. Voor de levering van een ADSL-aansluiting aan ISDN-gebruikers hoeft nu geen aparte lijn meer aangevraagd te worden bij KPN. De levertijd van een ADSL-aansluiting van BaByXL is daarmee korter geworden en BaByXL kan hiermee nog kostenefficiënter werken.

Eind 2001 werd KPN door de OPTA verplicht om "linesharing" toe te staan voor BaByXL en andere DSL-aanbieders, een mogelijkheid die KPN wel al bood aan haar eigen ADSL-gebruikers. "Linesharing" wil zeggen dat telefonie en dataverkeer over één telefoonlijn worden getransporteerd. Met deze techniek is ADSL goedkoper en sneller te leveren dan wanneer een aparte lijn gebruikt moet worden. Eindgebruikers kunnen hierdoor gelijktijdig telefoneren en snel internetten tegen een vast tarief per maand.

In de eerste helft van dit jaar heeft BaByXL haar netwerk geschikt gemaakt om overal ADSL te leveren door middel van linesharing via een gewone telefoonlijn. Nu is daar de mogelijkheid bijgekomen om ADSL te leveren door middel van linesharing via een ISDN-aansluiting. Dit geldt voor het gehele dekkingsgebied van BaByXL. Alle ADSL-snelheden die tot nu toe beschikbaar waren via een gewone telefoonlijn komen via een ISDN-aansluiting beschikbaar. De onlangs verhoogde snelheid voor ADSL 512/128-klanten en ADSL 1024/256-klanten, waarmee BaByXL de eerste in Nederland was, zal ook direct via een ISDN-aansluiting worden geleverd: zonder extra kosten worden deze aansluitingen geleverd met de snelheden ADSL 768/128 en ADSL 1536/256. Ook het instappakket ADSL 256/128 komt beschikbaar voor ISDN-klanten.