Abonneer je gratis op Techzine!

Bill Gates heeft op het ITForum in Kopenhagen een nieuw initiatief van Microsoft, DSI, verder toegelicht. DSI staat voor Dynamic Systems Initiative. Dit is een plan opgesteld door Microsoft om de productiviteit van systeembeheerders te vergroten. Het voornaamste middel dat DSI hiervoor gebruikt zijn een aantal nieuwe tooltjes waardoor systeembeheerders meer en sneller taken kunnen uitvoeren.

Microsoft kent een hoge prioriteit toe in haar bedrijfsstrategie aan het bieden van ondersteunende tools aan systeembeheerders. Voornamelijk omdat in bedrijven het grootste gedeelte van het IT budget naar het beheer van bestaande systemen gaat, in plaats van het aankopen van nieuwe systemen.

Voor volgend jaar staat de release van het eerste product van DSI op stapel: Visual Studio 2005. Dit zou ontwikkelaars de mogelijkheid moeten geven om veel stabielere programma’s te bouwen. Ook op de planning staan Systems Management Server en Microsoft Operations Manager. Deze tools zullen het mogelijk maken om de prestaties van datacenters te monitoren.