1 min

Microsoft heeft zijn virtualisatieproducten uitgebreid met het uitbrengen van System Center Virtual Machine Manager.

Ook heeft de softwaregigant uit Redmond een nieuw virtualisatieproduct uitgebracht, en een tool bijgewerkt die applicaties bij clientsystemen af kan leveren zonder ze te installeren.

System Center Virtual Machine Manager 2008 stelt bedrijven in staat om virtuele machines centraal uit te rollen en te beheren. Dit alles kan gedaan worden met een virtuele machine die draait in software van Microsoft of op die van VMware.

Het product is ontworpen als concurrent van VMwares servermanagementtools, het biedt namelijk dezelfde functies, en zal worden uitgebracht in de komende dertig dagen.

Ook aangekondigd is Microsoft Hyper-V Server 2008, een servervirtualisatieprogramma dat stand alone draait. Hiermee kunnen bedrijven Linux- en Windows-taken op een fysieke server laten uitvoeren. Hyper-V Server 2008 zal gratis als download beschikbaar zijn binnen dertig dagen.

Als laatste heeft Microsoft Application Virtualisation opgewaardeerd naar versie 4.5. Dit SoftGrid-product maakt het mogelijk om applicaties uit te rollen zonder ze te installeren. De nieuwe versie biedt betere flexibiliteit in het uitrollen van applicaties.