Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft op het X05 evenement in Amsterdam bekend gemaakt dat het regisseur Peter Jackson heeft weten te strikken voor het regisseren van de film Halo, die gebaseerd is op de gelijknamige spellen. Peter Jackson is ondermeer bekend van de Lord of the Rings trilogie en de remake van de film King Kong, die momenteel in productie is.

De twee Halo games waren een ongekend succes op de XBOX console. Van Halo en Halo 2 gingen ongeveer 14 miljoen exemplaren over de toonbank, waardoor Microsoft een half miljard dollar op haar bankrekening kon bijschrijven.
In een videoboodschap liet Jackson weten zelf ook een enorme fan te zijn van de spellen en dat hij in zijn vrije uurtjes tijdens de productie van King Kong vaak het spel Halo 2 speelt.

Volgens analysten is de deal met Jackson een nieuwe stap van Microsoft om met haar nieuwe XBOX 360 console marktaandeel van marktleider Sony af te snoepen. Microsoft is momenteel ook bezig met de ontwikkeling van het derde deel in de Halo serie.
Alhoewel de releasedatum van dit spel nog niet bekend is, liet Bill Gates al weten dat hij het spel dolgraag tegelijkertijd met de releasedatum van Sony’s PlayStation 3 wil uitbrengen.
Een tegelijktijdige release van de Halo film zou volgens analysten en nog grotere hype kunnen creëeren rond de Halo franchise.

Behalve Jackson zal ook Fran Walsh haar medewerking gaan verlenen aan de film. Zij produceerde samen met Jackson de Lord of the Rings films en werkt ook met hem samen voor de productie van King Kong. Microsoft liet weten dat zij voor Jackson en Walsh hebben gekozen, omdat zij volgens het bedrijf recht kunnen doen aan de sterke verhaallijn van Halo.

Microsoft heeft overigens veel exclusieve deals weten te sluiten met ontwikkelstudio’s en andere bedrijven voor het produceren van XBOX-only games en andere producten rond de XBOX 360.
Zo zal de verwachte launchtitel voor de XBOX 360, `Perfect Dark Zero’ gepromoot worden middels diverse samenwerking, waaronder één met schoenenfabrikant Adidas.
Ook ontwikkelaar id Software heeft aangekondigd dat het een nieuwe versie van haar spel "Castle Wolfenstein" zal gaan ontwikkelen voor de XBOX 360.

Andere ontwikkelaars die toegezegd hebben om exclusieve games te ontwikkelen voor de XBOX 360 zijn Bioware, Real-TimeWorlds en Silicon Knights. Veel van de andere bedrijven die voor Microsoft gaan ontwikkelen waren tot nog toe voornamelijk gericht op de PC markt of ontwikkelden voor Nintendo en Sony.