Abonneer je gratis op Techzine!

Met de lancering van Google Knol heeft de zoekgigant ook interesse getoond in het knol.com-domeinnaam dat momenteel in handen is van de Dordrechtse stofzuiger- en stoomreinigerverkoper Knol.

Volgens de eigenaar, Hilco Knol, heeft het bedrijf inmiddels een bedrag met vijf nullen geboden om de domeinnaam over te dragen aan Google, maar hij gaat hier voorlopig niet mee akkoord.

"Het wordt pas interessant als ze met zes nullen over de brug komen, omdat de Nederlandse fiscus 52 procent inpikt van het bedrag dat ik uiteindelijk voor de websitenaam ontvang. Bij een miljoentje of meer wordt het dus pas leuk."

Google Knol is een tegenhanger van de populaire van internetencyclopedie Wikipedia en staat voor knowledge, oftewel kennis. Op de site kunnen gezaghebbende professionals artikelen plaatsen over diverse onderwerpen. In tegenstelling tot Wikipedia kunnen artikelen later niet worden aangepast.

De domeinnaam is al jaren in bezit van Hilco Knol. Hij benadrukt daarom dat het het niet te doen was om de lancering van de Google-site. "Allereerst is Knol gewoon onze familienaam en de website hebben we echt al jaren."

"Daar afstand van doen is lastig, omdat de firma Knol internationaal actief is. Klanten worden via de website binnengehaald. En werkelijk overal staat knol.com op. Op folders, briefpapier en ga zo maar door. Dat alles aanpassen is een peperdure kwestie. Verder is zo’n, wie weet, miljoenenbod, gewoon uiterst prettig," aldus Knol

Momenteel legt de site Knol nog geen windeieren. Velen zijn al op zijn site uitgekomen omdat internetters het domein gebruikten en hoopten op de site van Google uit te komen.