2min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruik en bouwkwaliteit

Gebruik


De Spawn is dus ontworpen voor mensen die van een klauwachtige greep houden en hierin is CM Storm goed geslaagd. De muis laat zich goed beetpakken en bedienen. Je vingers vallen goed op hun plek en zitten geen enkele keer in de weg. De anti-slip rubbers op de zijkanten van de muis doen goed hun werk en geven precies genoeg grip. Naast een functionele factor, hebben ze ook een positieve invloed op het design. Het staat de Spawn namelijk zeker niet verkeerd. De muis ligt zoals eerder vermeld erg fijn in de hand en klopt qua vormgeving. Ik wist niet van mezelf dat ik van de klauwachtige greep houdt, maar daar ben ik sinds deze review achter!


Ook voor mensen met wat grotere handen is deze muis ondanks zijn kleine formaat een fijne muis. De Spawn laat zich zowel voor als achter in de hand fijn bedienen. Er zijn echter ook minpunten te bespeuren, zo vinden wij de twee knoppen achter het scrollwiel minder geslaagd. Met deze knoppen is het op elk moment mogelijk de instellingen van DPI aan te passen. Hiervoor moet je je vingers echter wel in rare posities wringen. Dit is toch wel jammer aan de verder goed vormgegeven muis. Ook moet gezegd worden dat het scrollwiel in verhouding tot andere muizen wat zwaarder scrollt, dit is grotendeels een kwestie van wennen maar het zou voor sommige mensen als minpunt kunnen worden ervaren.


De bouwkwaliteit van de Spwan voelt solide aan. De muis is erg stevig en van gemiddeld gewicht. Toch zit er in de Spawn wat meer gewicht dan bijvoorbeeld de Roccat Kova+ die we vorige week reviewde. Het gewicht is echter niet storend te noemen. De knoppen bij de duim en achter het scrollwiel klikken wat zwaarder dan de linker en recht muisknoppen. Waarschijnlijk komt dit door het gebruikte materiaal. De glijkussens op de onderkant van de muis doen goed hun werk en geven de juiste tegendruk.