2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Al met al zet CM Storm met de Spwan een goede muis op de markt. De muis is, door onder andere een ontbrekend gewichtsysteem, minder geschikt voor de veeleisende hardcore gamer die alles in wil kunnen stellen. De Spawn is naar onze mening meer geschikt voor de personen die hem vooral dagelijks zullen gebruiken, minder veeleisend zijn en wat minder vaak een game spelen.

De ligging in de hand is erg fijn en het "klauw" design is ook zeker geslaagd. De vorm brengt je vingers echt naar de juiste plaats. Verder vinden wij de kleurencombinatie van de Spawn erg geslaagd. Ondanks dat de muis te breed en te kort lijkt, merk je daar in het gebruik niets van.

Jammer vinden wij de twee knoppen achter het scrollwiel. Deze knoppen zitten op een wat ongelukkige en onhandige plek. Daardoor zijn de knoppen niet makkelijk te gebruiken en zal je je hand echt van de muis af moeten halen om ze goed in te kunnen drukken. Ook moet gezegd worden dat de scrollwiel wat zwaarder is afgesteld dan veel andere muizen, dit is grotendeels een kwestie van wennen maar het kan een minpunt zijn voor sommige mensen.

Dat CM Storm ervoor heeft gekozen om geen CD mee te leveren, moet in deze tijd op zich wel kunnen, maar wij hadden graag gezien dat er dan wel meteen de laatste versie aan wordt geboden op de website. Nu is de gebruiker 10min kwijt om een muis te installeren doordat de software ook nog bijgewerkt moet worden na het installeren.

Voor een adviesprijs van rond de 50 euro is de Spawn een goede muis te noemen met wat kleine minpuntjes.
8.0
  • Fijne ligging in de hand;
  • prettig in het gebruik;
  • mooie kleurstelling.
  • toetsen achter scrollwiel moeilijk bereikbaar;
  • software moet worden gedownload en geupdate.