2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , ,

Multiplayer

De mutliplayer in dit spel zit een beetje vreemd in elkaar. Waar in de singleplayer vooral schieten centraal staat is dit in de multiplayer juist het racen. Er zijn in totaal twee verschillende race modi, Carnage en Rally. In Carnage is het de bedoeling om andere spelers uit te schakelen door middel van je minigun of raketwerper die op je buggy is gemonteerd. Bij Rally staat het echte racen meer centraal. Zo is het hierbij de bedoeling om van punt A naar punt B te racen. Wie het eerste bij punt B is krijgt dan wat punten. Van punt B moet je daarna naar punt C,D enzovoorts.

Tijdens het racen verdien je experience points waarmee je in level stijgt en steeds betere upgrades voor je buggy vrij speelt. Het multiplayergedeelte van Rage wordt echter niet zoveel gespeeld. Dit is dan ook wel te begrijpen want echt veel aandacht is er niet aan de multiplayer besteedt. Ook de keuze voor racen vinden wij slecht gekozen omdat het spel eigenlijk bedoelt is voor de gamers die van shooters houden en niet zozeer van racen.



Naast het racen is er nog een soort co-op survival modes die je samen met een andere speler kan spelen. Het is dan de bedoeling om met zijn tweeën een level te voltooien. Het level zit vol met Mutants en Authority leden die moeilijker zijn uit te schakelen dan in de singleplayer. Voor elke vijand die je neerschiet krijg je punten. Die punten geven echter alleen aan hoe goed iemand is en verder niets. Een beetje saai dus.