1 min

Tags in dit artikel

Graphics en geluid

Graphics


Dit is zeker het onderdeel waar de verwachtingen hoog waren. Maar we mogen concluderen dat Guerilla Games hierin zeker niet teleurstelt. Het is feitelijk een hele grote speelbare film geworden met een groot oog voor detail. Dat een Nederlandse ontwikkelaar hier toe in staat is, is zeker iets waar we als Nederlanders gepast trots op mogen zijn.

Iets wat misschien zowel met graphics als met gameplay heeft te maken heeft, is een van de minpunten die ik heb geconstateerd tijdens het spelen van het spel. Tijdens het laden van volgende scenes is een bepaalde laadvertraging te merken. Misschien dat dit te maken heeft met het feit dat er standaard geen hardeschijfinstallatie plaatsvindt tijdens het eerste keer starten van het spel. Het is jammer, maar niet onoverkomelijk en misschien wordt dit nog aangepast in een komende patch voor het spel.

De levels er erg goed afgewerkt uit. In diverse multiplayerlevels krijg je te maken met weersomstandigheden zoals een straffe wind waar je gelijk last van krijgt bij het voortbewegen. Leuk gevonden van Guerilla Games.


Geluid


Zoals het van een filmisch spel verwacht mag worden, bezit ook Killzone 2 een uitstekende soundtrack. Deze past zeer goed binnen het spel en ook de geluidseffecten passen prima binnen het filmische karakter van het spel.