2min

Tags in dit artikel

,

Graphics, Sound en Motion Plus

Zoals je al op de vorige pagina kon lezen heeft het spel een cartoonstijl. Het ziet er qua graphics aardig goed uit voor de Wii, maar het kon in mijn ogen toch iets beter. De details mogen ook wel iets beter uitgewerkt worden. Je ziet langs de baan wel twee ballenjongens, maar ze lopen totaal niet. Ze blijven stilstaan ook al is de bal dichtbij het net. Wat wel weer leuk uitgewerkt is, is dat er een bord bij de tribune staat waarop de daadwerkelijke score wordt weergegeven naast je eigen (nick)naam.

Wat wel leuk is, is dat de bestaande spelers ook echt lijken op de spelers, maar dan in cartoonstijl. Je kunt op grafisch gebied je speler ook finetunen zodat deze precies op jou lijkt. Het spel verdient natuurlijk geen hoge punten voor grafische hoogstandjes, maar voor een Wii is het wel van redelijke kwaliteit.


Sound


Het geluid van het spel is goed en aan diverse details is gedacht. Er is duidelijk verschil te horen als je de bal hard of zacht slaat. Je hoort het publiek verder lekker meeschreeuwen als je een punt scoort en naast het welbekende gekreun van de tennissers hoor je de scheidsrechter commentaar geven.

Motion Plus


Zoals eerder gemeld kan deze game overweg met Wii Motion Plus, een accessoire die nauwkeurigere registratie van bewegingen mogelijk maakt. Is de Wiimote dan niet goed gemaakt zul je denken? Technieken worden verder ontwikkeld en Nintendo had blijkbaar niet gedacht dat de Wii een goede simulatie zou kunnen zijn voor sportspellen. Met de huidige technologie is de Wiimote niet nauwkeurig genoeg om games realistisch over te laten komen en daarvoor is er een Wii Motion Plus gekomen. Deze kun je gewoon aansluiten op je Wii Mote, zoals hieronder te zien is.


Met het spel Grand Slam kun je met de Motion Plus veel gerichter slaan. Ik heb het spel geprobeerd met en zonder Motion Plus en met wordt het spel echt merkbaar beter. De Wiimote registreert met de Motion plus alle bewegingen zeer precies. Wii Motion Plus is al te verkrijgen voor 19,95 euro bij diverse winkels.