3min

Tags in dit artikel

,

Game, set and match

Wat mij gelijk opvalt als ik het spel voor de eerste keer opstart, is dat als je kunt oefenen met een tennisbalkanon. Na wat geoefend te hebben kan ik beginnen met het spel. Je hebt in het spel diverse game typen zoals Play Now, Grand Slam, Online, Tennis Party Games en Get Fit.

Play Now

Met play now kun je snel een potje tegen je vrienden spelen, tegen de computer of samen tegen de computer. Je kunt kiezen tussen een enkel- of een dubbelspel doen, maar ook oefenen op de practice court. Hier kun je lekker je slag oefenen tegen een tennisbalkanon zodat je de volgende keer de bal beter in de hoek slaat.

Grand Slam

De gamemodus Grand Slam is een modus waarbij je een zelfgemaakte speler op moet werken tot aan de top. Daarvoor moet je deelnemen aan individuele wedstrijden en toernooien. Hiermee kun je extra eigenschappen vrijspelen, zodat je speler ook beter wordt. De speler die je maakt kun je ook gebruiken in de online modus en is dus uniek ten opzichte van andere spelers.

Deze speler kun je echt helemaal aanpassen naar wens. Je kunt het type kapsel kiezen, de kleur van het haar, de ogen en nog veel meer.


Online

In deze modus kun je tegen je vrienden spelen die ver weg wonen of tegen een willekeurige tegenstander in de wereld. Je kunt ervoor kiezen om een met of zonder ranking te spelen, maar helaas vind ik het rankingsysteem niet zo goed. Als je tegen een veel betere tegenstander speelt verlies je bijna net zoveel punten als tegen een mindere tegenstander. Je kunt spelen met de 23 bestaande spelers maar ook met je zelf gecreëerde speler.

Tennis Party Games

In tennis party games kun je tennis spelen met andere regels. Zo moet je met king of the court in twee minuten de koning van de baan worden. Je moet dan zoveel mogelijk punten scoren. Je hebt bij de Party games de volgende games: King of the Court, Tag Team, Aussie Doubles, Champs, Triplets, Drop and Lob en Net Master.

Get Fit

Met Get Fit kun je instellen hoeveel caloriëen je moet verbranden. Je kunt ook zien hoeveel caloriëen je hebt verbrand per dag. Na elke wedstrijd zie je hoeveel caloriëen je ongeveer hebt verbrand. Het is een handige functie, maar het is natuurlijk niet 100 procent accuraat.

Het spel is te spelen met de Wii Mote en je kunt gebruikmaken van de nunchuck en/of Motion Plus. Ik vind zelf dat het spel het best te spelen is met de nunchuck en Motion Plus. Daardoor kun je de bal zeer precies slaan en met de nunchuk snel naar de juiste positie lopen. Zonder Motion Plus is het spel nog steeds goed te spelen maar het is toch wat minder.

De game is echt veel leuker en beter uitgewerkt dan tennis in Wii sports. De mogelijkheid van het Grand Slam toernooi is een groot pluspunt. Je kunt hiermee je speler uniek maken van de bestaande spelers, maar ik vind het Grand Slam onderdeel toch iets te klein. Het had iets meer toernooien mogen hebben.


De in totaal 23 spelers zijn gebaseerd op de echte spelers zoals Rafael Nadal of John McEnroe. De spelers worden in een cartoonstijl weergegeven, aangezien de Wii niet krachtig genoeg is om een realistische speler na te bootsen.