min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Een tennisgame. Hoe moet ik een spel uit dit genre bespreken wanneer ik zelf niet echt een groot fan van de sport ben? Natuurlijk kennen we als Nederlanders en/of Belgen wel de successen van onze nationale tennishelden. Zo staat bijvoorbeeld de overwinning van Richard Krajicek en de ontlading na de finale op Wimbledon in 1996 mij in ieder geval nog op het netvlies gebrand.

Toegegeven, de basisregels van de sport ken ik wel, maar het leek me een erg lastig spel, omdat het natuurlijk heel wat anders is dan bijvoorbeeld populaire voetbalspellen zoals de FIFA-reeks of Pro Evolution Soccer, maar toch wilde ik dit spel een eerlijke kans geven en vooraf kan ik al verklappen dat het spel me in positieve zin verrast heeft.

Net zoals de strijd tussen FIFA en PES op het gebied van voetbalgames, speelt hetzelfde bij het tennis tussen Virtua Tennis van SEGA en de Top Spin-reeks van 2K Games. Beide zijn voorzien van de meeste officiële licenties voor optimaal spelplezier. Zo ook in deze uitgave van Virtua Tennis waarin toppers als Rafael Nadal en Roger Federer aanwezig zijn.