2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding en features

Mionix is een jong merk dat zich voorlopig enkel bezighoudt met gamingmuizen. De fabrikant heeft op dit moment twee muizen in haar assortiment: de Saiph 1800 en de Saiph 3200. Daarnaast verkoopt het ook nog twee muismatten, de Alioth 320 en de Alioth 400, en ook teflonvoetjes behoren tot het assortiment. De ogenschijnlijk vreemde namen die Mionix aan haar producten geeft zijn allemaal namen van zichtbare hemellichamen en ook hun slogen ‘light years ahead of the game’ hoort in het ruimterijtje thuis. Wij kregen van Mionix de Alioth 400 en Saiph 3200 opgestuurd en keken of die producten een gamer waard zijn.

Saiph 3200-gamingmuis


De Saiph 3200 heeft een 7-traps verstelbare DPI van 400 tot 3200, vijf programmeerbare knoppen en 16kb ingebouwd geheugen. Zoals het een goede gamingmuis betaamt is ook het gewicht van de muis verstelbaar door middel van gewichtjes, waarmee tot 27 gram bovenop de standaard 185 gram kan worden aangebracht. De muis zelf werkt met een laser, zodat de meest gangbare oppervlakten geen probleem zijn. Verder is ook de nodige verlichting voorzien, met een verschillende kleur voor elke DPI-instelling een permant groen oplichtend Mionix-logo achteraan de muis, wat overigens niet te zien is op de foto’s. En ook aan de duurzaamheid en kwaliteit van de USB-kabel is gedacht: de kabel is gevlochten en wordt aangesloten door middel van een vergulde USB-aansluiting. Al is dat laatste meer een marketingtechnisch speeltje dan dat het echt voor prestatieverbetering zorgt. De Saiph 3200 heeft een adviesprijs van om en bij de 50 euro, een normale prijs voor een gamingmuis.


Alioth 400-muismat


De Alioth 400 is een stoffen muismat en dat is opmerkelijk, want gamingmuismatten zijn meestal gemaakt van metaal of kunststof. De mat is 400×335 millimeter groot, 3mm dik en weegt 222 gram. De bovenkant is bewerkt met een materiaal dat er voor moet zorgen dat de muis goed doorglijdt. De onderkant is gemaakt van rubber, zodat de muismat goed blijft zitten op elk oppervlak. Een wegglijdende muismat is namelijk een no-go voor elke gamer. Wie de muismat wil, zal daar ongeveer 15 euro voor moeten neerleggen.