2min

Tags in dit artikel

Multiplayer

Multiplayer


De makers van PES 2010 hebben veel werk gestopt in het verbeteren van de multiplayer. Daar was vorig jaar namelijk redelijk veel kritiek op. Het multiplayergedeelte is in drie gedeeltes te verdelen, vs-wedstrijden, legendes en competitie. Wanneer je online wilt spelen moet je een profiel instellen, met daarin onder andere je favoriete club en speler, wanneer je dat hebt ingesteld kun je aan de slag.

Bij de vs-wedstrijden kun je kiezen om zelf een aangepaste wedstrijd aan te maken, of een snelle wedstrijd te spelen. Wanneer je een snelle wedstrijd gaat spelen zoekt hij iemand van je eigen niveau en kun je direct spelen.

Verder heb je nog de mogelijkheid om met je speler uit Become a Legend online te gaan spelen. Je doet dit met vier mensen, het grote probleem was bij dit gedeelte dat je lastig mensen kon vinden. Ik heb verschillende keren geprobeerd om vier mensen bij elkaar te krijgen, wat me niet is gelukt. Ik miste steeds een of twee mensen, waardoor ik deze spelmodus niet heb kunnen testen. In FIFA zit deze spelmodus ook, dan kun je alleen met meer mensen in een team en dan kies je allemaal een positie. Het vinden van mensen daar is wel wat makkelijker.

Tot slot heb je nog het competitiegedeelte, hierin organiseert Kanomi verschillende bekerstoernooien en competities. Zo heb je s’ avonds ongeveer om de twee uur een nieuw toernooi. Je hebt hier internationale bekers, waarin dus alleen landen in kunnen en de Kanomi cup waar ook clubs aan mee mogen doen. In totaal kunnen bij zo’n Kanomi cup 150 teams mee doen. Dit is een leuke toevoeging aan het multiplayergedeelte.


Gemeenschap


Gemeenschap is echt bedoeld voor online gamen met een vaste groep mensen. Je kunt bijvoorbeeld je vrienden toevoegen in de ledenlijst. Je kunt dan mensen uitnodigen uit de ledenlijst en een 1 vs 1 game doen of met meerdere mensen een wedstrijd spelen. Naast deze losse wedstrijden kun je ook een competitie of een bekertoernooi te spelen met je vrienden. Wanneer je hebt gevoetbald in je gemeenschap slaat hij automatisch je records op zo dat jij of je vrienden die later nog eens terug kunnen zien.