3min

Intern design & assemblage

Cooler Master heeft het de laatste tijd prima voor elkaar in hun behuizingen als het gaat om het uiterlijk aan de binnenkant. Ik herinner me nog een tijd dat de buitenzijde uit strakke looks bestond en de fabrikant dan een plexiglas raam in de zijkant gezet had. De binnenkant zag er dan nog steeds ouderwets grijs uit, dat is gelukkig nu wel anders.

Verder hebben ze een prima systeem in elkaar gezet waarbij de gebruiker de behuizing aan de binnenkant nog wat kan aanpassen aan hun eigen wensen, maar later meer hierover.


Drive-bays





Zoals hierboven te zien is er ruimte voor vijf 5.25-inch apparaten. Hierbij is gekozen voor een schroefloos systeem als het gaat om het installeren van de apparaten.


Erg goed systeem als je het mij vraagt, je hebt je DVD-brander in no time in je systeem vastgeklemd zitten. Je hoeft de hendel maar even de andere kant op te zetten en als de DVD-speler op zijn plaats zit terug te klikken. Daarna zit het 5.25-inch apparaat prima vast.


Onder de 5.25-inch bays zijn de 3.5-inch bays te vinden, waarbij je de mogelijkheid hebt om vijf apparaten aan te sluiten. Hierbij is je schroevendraaier wederom niet nodig. Hierbij heeft Cooler Master gebruik gemaakt van een plastic hulpmiddel om bijvoorbeeld je harde schijf snel vast te zetten. In principe een prima systeem, enige minpuntje vindt ik altijd dat je de hulpstukken meestal kwijt bent wanneer je ze nodig hebt.


Zoals ik eerder in de review aangaf kan de gebruiker nog het één en ander aan eigen wensen afstellen. Dat is ook het geval bij de 3.5-inch bays. Hierbij kan het bovenste vak in plaats van in de breedte ook in de lengte worden geplaatst.


Buiten de 5.25-inch en 3.5-inch bays heeft Cooler Master in deze behuizing ook ruimte gemaakt voor twee 2.5-inch apparaten. Natuurlijk erg handig omdat de SSD’s tegenwoordig in opkomst zijn. Dit rekje is ook los te halen en op een andere plek te plaatsen. Handig als je de 3.5-inch bays niet allemaal nodig hebt en de 2.5-inch apparaten in de airflow wil zetten.


Gaten?



Cable management is tegenwoordig erg belangrijk, menig liefhebber heeft het tegenwoordig op de lijst met criteria staan. Cooler Master heeft hier goed naar geluisterd en zorgt eigenlijk in elke behuizing tegenwoordig voor de nodige gaten waar je kabels doorheen kan trekken. Naast de gaten voor de kabels is er in het midden ook nog een groot gat te vinden voor de aftermarket koelers die een backplate nodig hebben om de koeler te installeren.

Voeding




Aan de onderkant is de plek voor de voeding te vinden. Hierbij is netjes een stoffilter aanwezig, zodat de koeler schoon en koel blijft. Verder heeft Cooler Master ook rubbertjes geplaatst, erg handig om resonantie tegen te gaan.