3min

Extern design

Bij de behuizingen in de CM Storm-lijn zijn de behuizingen elke keer nog zwart geweest, dat is ook met deze behuizing weer aan de hand. Ik vindt het persoonlijk een goede keuze, het oogt immers netjes en afgewerkt.

Voorkant


Bij deze Enforcer is gekozen om niet de hele voorzijde zichtbaar uit mesh te laten bestaan. De Storm Sniper en de Storm Scout hebben dit namelijk wel beide. Ook heeft de fabrikant de keuze gemaakt om de 5.25-inch bays af te dekken met een deurtje. Het is voor de afwisseling wel een goede keuze en geeft de behuizing toch een andere indruk dan de Sniper en de Scout.


Als het deurtje vervolgens open gemaakt wordt zitten er vier 5.25-inch sloten, deze sloten zijn wel weer alle vervaardigt uit het mesh-materiaal, waar Cooler Master sinds het begin goed gebruik van weet te maken.

Onderin zijn tussen een aantal verticale balken door de doorgangen te zien, waar de 20 centimeter grote ventilator zijn verse lucht vandaan haalt. Het geeft de behuizing onderin een wat ruiger en breder karakter, wat ook wel bij de Storm-serie past.


Bovenin is het I/O-paneel te vinden. Cooler Master heeft gekozen voor twee USB 3.0-poorten, twee USB 2.0-poorten en een aansluiting voor microfoon en geluid. De eSata-poort is deze keer weggelaten. Tegenwoordig begint USB 3.0 ook redelijk ingeburgerd te raken en is daarmee ook een prima alternatief voor eSata. Net daaronder is de aan/uit-knop te vinden en links naast de aan/uit-knop is de reset-knop te vinden.

Zijkant


Over de zijkant rechts van voren gezien gaan we het niet hebben. Deze bestaat uit een volledig stalen plaat in het mat-zwart zoals de rest van de behuizing.


Van de andere kant heeft Cooler Master wat meer werk gemaakt en heeft een raam. Deze plexiglas doorkijk neemt ongeveer de helft van de zijkant in beslag, waardoor je alleen het moederbord en de voeding te zien krijgt. Een goede beslissing van Cooler Master, omdat aan de andere kant meestal alleen maar kabel rotzooi te zien is. De plexiglas plaat is vastgezet met een aantal boutjes, waar weer netjes afgewerkt een aantal rubbertjes overheen zitten. Het stalen deel heeft nog structuur gekregen door middel van een aantal felle inhammen.

Bovenkant


Aan de bovenzijde zit aan de voorkant een soort bakje, waar het lijkt dat je wat spullen op kan leggen. Dit deel is zoals de voorkant nog vervaardigt uit het harde plastic en is dus ook goed kras vrij te houden.


Achterin is er plek gehouden voor een ventilator, je kan er één ventilator van maar liefst 20 centimeter kwijt. Of als je al twee twaalf centimeter ventilatoren in je bezit hebt, kan je die er in kwijt. Wat ik hierbij altijd wel jammer vindt, is dat de 20 centimeter ventilator niet standaard wordt meegeleverd.

Achterkant


We zullen maar bovenin beginnen, daar zijn een drietal gaten te vinden. Deze verlenen zich meestal voor de slangen van een waterkoeling-set. Deze zijn weer prima afgesloten door middel van rubbers.


Daaronder is een twaalf centimeter ventilator te vinden, welke wel standaard wordt meegeleverd. Daaronder zitten de expansiesloten, naast de zes normale is er nog één extra te vinden. Deze extra poort is te gebruiken voor een extra kaart die niet in het moederbord geklikt hoeft te worden. voor de meer hardcore lan-party gamers onder ons is hiervoor ook een speciale afdekplaat meegeleverd, zodat je randapparatuur meer veilig kan stellen van diefstal.

Onderkant


De poten van de behuizing zijn vrij standaard gehouden, hier heeft Cooler Master geen speciale aandacht aan besteed. Je ziet ze verder toch niet, dus eigenlijk is het verder ook prima.


Achterin is een uitsparing voor de voeding te vinden, hierbij kan de voeding aan de onderzijde ‘verse lucht’ aanzuigen zodat deze efficiënter is en langer meegaat. Hier is ook gedacht aan een stoffilter zodat de voeding ook schoon blijft van stof. Je moet dan alleen niet vergeten de filter zo nu en dan een keer schoon te maken.