Draaggemak en ontwerp

De Surface Arc Mouse is uitermate geschikt voor de zakelijke gebruiker, die veel onderweg is. De muis is extreem draagbaar vanwege de mogelijkheid om in- en uit te klappen. In de boog-stand betekent dat een muis die nog steeds nog niet zo heel fors in de hand aanvoelt, maar in de vlakke-modus is het product zelfs op het dikste punt erg dun. Daarmee neemt het product erg weinig ruimte in beslag in je tas. In combinatie met de Surface Pro Laptop werkt Microsoft zo aan een productlijn die zich prima leent voor dit doeleinde. Anderzijds is het voor zakelijk gebruik ook in te denken dat het inklapbare karakter goed tot zijn recht komt voor bijvoorbeeld leraren. Bij dit soort beroepen moet er vaak van locaties gewisseld worden en daarbij is het snel kunnen in- en uitklappen ontzettend handig. Het eenvoudig koppelen aan een andere computer levert in dit soort situaties nog meer gebruiksgemak op. Aan de onderzijde is een knopje te vinden om de connectie met een pc te realiseren. Door de button ongeveer drie seconden in te drukken begint er een lampje te branden. Connecten gaat vervolgens eenvoudig door achtereenvolgens te klikken op Instellingen, Apparaten en Bluetooth in het menu Start van Windows 10. Daarna kun je de Arc Mouse selecteren en koppelen. Voorwaarde is dus wel dat een laptop of desktop beschikt over bluetooth, maar dat moet tegenwoordig geen probleem zijn. Een bluetooth-connector wordt overigens niet meegeleverd. De verbinding is vervolgens weer uit te schakelen door de muis vlak te klappen.

Nauwkeurigheid

In het algemeen is er op de nauwkeurigheid van de Microsoft Surface Arc Mouse weinig aan te merken. Bluetooth is op papier niet de snelste verbindingsmethode, maar hier merk je bij alledaags gebruik eigenlijk niets van. Wel viel het ons op dat de Surface Arc Mouse ons bureau niet altijd vlekkeloos werkte. Dat zien we tegenwoordig niet meer zo vaak. Zeker gezien het bedrag dat je voor de Surface Arc Mouse betaalt, zo’n 90 euro, is dit wat slordig. Muizen uit dit segment zijn vaak zeer nauwkeurig, al komt dit waarschijnlijk doordat de laser daadwerkelijk het oppervlak (bijvoorbeeld bureau) raakt. Het is een smetje op een muis die uitblinkt op een aantal andere vlakken.

Design

Wij gebruikten de Surface Arc Mouse in de kleur rood, hij is ook in het grijs en het blauw beschikbaar. Het verder symmetrische ontwerp met ronde hoeken laat het lekker lichte muisje (82,5 gram) er in de vlakke modus uitzien alsof je met een heel ander product te maken hebt. Dit voelt in eerste instantie wat gek vanwege het feit dat je onderkant steunt op een gedeelte dat even groot is als de bovenkant. Na een uur ben je al volledig gewend aan de grip en zorgt het ergonomische ontwerp van de Surface Arc Mouse dat de muis lekker in de hand ligt. Verder zouden de twee AAA-batterijen ervoor zorgen dat de Microsoft-muis tot zes maanden mee kan gaan. Dit hebben we uiteraard niet kunnen verifiëren, omdat we het product niet zo lang getest hebben. Voor al te veel problemen zal dit niet zorgen, aangezien het klepje dat de batterijen beschermt eenvoudig te openen is. Het wisselen zal zodoende in een handomdraai gaan.

Table of contents