4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


De verpakking van de iPad 2 is qua basis-design eigenlijk identiek aan bijna elk ander product van Apple. De doos is wit en op de voorzijde staat het product afgebeeld. Daarnaast zal je op de zij- en achterkant vervolgens informatie vinden over gebruikte technieken en de specificaties. Zo ook in het geval van de iPad 2.Wanneer we naar de doos kijken zien we dus een iPad 2 afgebeeld op de voorzijde. Wanneer we hier de deksel vanaf halen zien we voor ons de iPad 2. Wanneer we die vervolgens uit de doos verwijderen zien we dat Apple ook in het leveren van accessoires minimalistisch is. Er wordt door Apple bij de iPad 2 enkel een oplader meegeleverd waarvan het snoer tevens dient als USB-kabel.Wanneer je extra accessoires zoals oordopjes of een cover voor de iPad 2 wilt aanschaffen zal je deze los moeten bijkopen in de Apple Store. Een nadeel is wel dat een simpele cover van Apple al snel 40 euro kost en je voor een setje oordopjes 29 euro mag aftikken. Gelukkig krijg je hiervoor wel kwalitatief goede producten voor terug.

Uiterlijk


Naast verbeterde prestaties en minder gewicht was het uiterlijk van de iPad 2 een ander groot punt. Dat Apple hier veel aandacht aan heeft besteed is duidelijk terug te zien. Of de tablet er daadwerkelijk mooier door is geworden blijft smaak maar het moet Apple nagegeven worden dat de tweede generatie van de iPad er in ieder geval een stuk gelikter uitziet.

Wanneer je de twee generaties naast elkaar hebt liggen zijn er direct dingen die opvallen. Als eerste is daar de dikte. Het lukte het bedrijf uit Cupertino om de iPad 2 bijna een halve centimeter platter te krijgen. Als eerste zie je dat terug in het verschil in dikte van beide apparaten. Daarnaast zijn de randen naar de achterzijde van de iPad 2 ook nog eens afgevlakt waardoor de iPad 2 op het oog nog een stuk dunner lijkt. De iPad 1 was nog niet voorzien van deze randen en lijkt daardoor ineens immens groot naast de iPad 2.Daarnaast springen nog twee dingen in het oog wanneer je beide generaties naast elkaar hebt liggen. Als eerste de meest opvallende: de kleur. Ondanks dat het bij de iPhone 4 bijna een jaar duurde voordat dit lukte, is de iPad 2 wel vanaf dag 1 leverbaar in de kleur wit. Hierdoor heb je nu dus de keuze uit twee kleuren. Wij ontvingen van Apple een witte iPad en deze kleur staat de iPad net zo goed als zwart, misschien nog wel beter. Wel lijkt de zilveren rand die het begin naar de achterzijde inluid minder dik doordat deze kleur minder afsteekt op wit.

Vervolgens kijken we naar het tweede opvallende item op de voorzijde van de iPad 2: een front-facing camera. Ook dit is een verbetering die zijn intrede doet bij de iPad 2. Met deze front-facing vga-camera maakt Apple het mogelijk om gebruik te maken van de applicatie FaceTime. Wanneer we naar de achterzijde van de tablet verhuizen vinden nog een camera. Hierbij gaat het om een camera die in staat is om in een 720p-resolutie op te nemen. Apple doet zoals wel vaker wat geheimzinnig over haar apparatuur en daarom zijn de precieze aantal megapixels niet bekend. De bies rondom het scherm van de iPad bleef wel even dik als die bij de eerste generatie van de tablet.Op diezelfde achterzijde zijn nog meer aanpassingen te vinden. Doordat Apple er voor koos om de randen meer af te vlakken zijn er verschillende aanpassingen gedaan bij de knoppen op de tablets. Zo liggen deze wat hoger uit de behuizing en zijn deze ook wat verder naar achter geplaatst. Hierdoor eindigen deze knoppen een stuk meer op de ronding in plaats van op de zijkant zoals dit op de eerste iPad het geval was. Ook moest door deze aanpassing in het design de luidspreker er aan geloven. Deze is daarom voorzien van een nieuw design en is deze ook meer op de ronding geplaatst. Waar het oude design bestond uit drie openingen bestaat de luidspreker nu uit een rooster van een groot aantal zeer kleine openingen. Daarnaast is de achterzijde van de iPad 2 nu volledig plat waar dezelfde achterzijde van de iPad 1 nog een lichte bolling had.

De nieuwe iPad is zoals eerder vermeld dus een stuk dunner. In de hoogte breedte en het gewicht zijn ook veranderingen doorgevoerd. Echter zijn deze minder drastisch dan het verschil in de dikte. Wel zit er in het gewicht een mooie verbetering. De iPad 2 is namelijk met zijn 601 gram een nette 79 gram lichter dan zijn voorganger. Daarnaast is de nieuwe iPad twee millimeter minder hoog en vier millimeter minder dik.