2min

Tags in dit artikel

, ,

Specifcaties en Techniek

Specificaties


Specificaties:
Router: Belkin Play Max Wireless Router
WAN-poort 1
LAN-poort 4 (1000 Mbit)
USB-poorten 2
Wireless A/B/G/N (11/54/54/300Mbit) zowel de 2,4GHz als 5Ghz frequentie
Antennes Intern


Techniek


Belkin richt zich net als vele andere fabrikanten vooral op multimedia. Daarnaast proberen ze een breed publiek aan te spreken door een speelse vormgeving door te voeren. Op deze manier moeten ook de minder met ICT bekende mensen aangetrokken worden tot de producten van Belkin. Zo laat de verpakking bijvoorbeeld zien dat de Belkin over verschillende ‘apps’ beschikt wat natuurlijk gewoon features zijn zoals je die ook kan vinden op andere routers. Apps klinkt echter in de oren van de consument een stuk beter, een slim stukje marketing, maar echte apps zijn het dus niet.



Als we verder kijken naar de techniek die deze router gebruikt, dan valt op dat de router geen antennes heeft aan de buitenkant, maar dat deze allemaal naar de binnenkant zijn verplaatst. Of dit ook gevolgen heeft voor de prestaties zal later in deze review moeten blijken. Zolang het niet ten kosten gaat van de prestaties kunnen we het verplaatsen van de antennes naar de binnenkant alleen maar toejuichen. De routers worden er een stuk mooier door en nemen ruimte in beslag.

Iets wat missen op de Belkin is iets van notificatieledjes aan de voorzijde van de router. Op de voorzijde vinden wij nu enkel een notificatieled voor een beveiligde verbinding (WPS). We hadden ook graag individuele ledjes gezien voor bijvoorbeeld de verschillende netwerkpoorten.