Eerste indruk en inleiding

Inleiding


Van Belkin ontvingen we de Belkin Play Max Wireless Router om mee te nemen in onze vergelijkende test. De grote vraag is natuurlijk of Belkin op de netwerkmarkt wat potten kan breken. De routermarkt is redelijk goed bezet door verschillende grote merken en voor een partij als Belkin lijkt het niet makkelijk om daartussen te komen. Belkin voert momenteel vijf routers in zijn assortiment waarvan de Play Max Wireless die wij vandaag reviewen het topmodel is.Belkin stuurde ons een mooie blauw witte doos met aan de voorzijde een foto van de router en op de achterzijde staan enkele features vermeld waar de router over beschikt. Zoals het uitdelen van prioriteit aan bepaald internetverkeer, zodat een online game of een VoIP gesprek voorrang krijgt op het downloaden van een bestand.

Aan de zijkant van de doos vinden we ook nog eens alle technische specificaties terug van deze router. De doos is hiermee zeer overzichtelijk en biedt alle informatie die je in een winkel nodig kan hebben bij het kiezen van een router.Als we de doos openschuiven komt er een bruine doos te voorschijn met een witte klep, op deze klep staat afgebeeld hoe de router moet worden aangesloten op het internetmodem en dat de bijgeleverde CD in de laptop of desktop moet worden gestopt.

De router zelf is een klein grijs kastje gemaakt van vrij stevig plastic. Aan dit kastje zit een voet vast waarop de router rechtop kan staan. De voet is overigens wel te verwijderen middels 2 schroefjes aan de onderzijde, zodat de router ook plan kan worden gelegd. Het is echter niet mogelijk om de router op te hangen in bijvoorbeeld de meterkast, er zitten geen bevestigingsgaten of beugels bij de router geleverd. Deze router moet dus echt ergens op staan of liggen. Wat ons betreft toch een klein nadeel.De router voelt vrij stevig aan en beschikt aan de achterzijde over 4 lan-poorten, 1 wan-poort, 2 usb-poorten, een reset-knop en een stroomaansluiting. Aan de voorkant zit bovenop een WPS knop om eenvoudig apparaten toe te voegen aan het netwerk, indien voor deze vorm van beveiliging wordt gekozen.