Inleiding en eerste indruk

Vandaag testen wij de Netgear N600 Wireless Dual Band Gigabit Router WNDR3700. Zoals je ziet is de naam van het beestje een hele mond vol en daarom houden wij het vanaf nu op de WNDR3700. Volgens Netgear is de WNDR3700 de ultieme netwerkmachine voor ieder veeleisend huishouden. Of dit zo is gaan wij vandaag testen. Onze bevindingen over deze Netgear router lees je dan ook terug in de review van deze mooie zwarte machine.Als we naar de doos van de router kijken, zien we dat deze volgedrukt staat met een hoop beloftes en andere marketingkreten. Uit alle illustraties en kreten kunnen we opmaken dat we hier volgens Netgear met een dijk van een machine te maken hebben. De router zit vol met nieuwe technieken en lijkt zich vooral op de multimedialiefhebber te richten waarmee zij de veeleisende gebruikers tegemoet komt.

Zo beschikt de WNDR3700 bijvoorbeeld over DLNA. Dit is een techniek waarmee je gemakkelijk en draadloos allerlei mediabestanden kunt delen en afspelen tussen verschillende apparaten zoals bijvoorbeeld een televisie, server, nas, PlayStation 3, Xbox 360 of laptop. Je zal dus geen gedoe meer hebben met allerlei kabels, bestanden en dergelijken maar lekker simpel bestanden streamen over je netwerk.

Daarnaast vinden we verschillende illustraties over de mogelijkheden van de WNDR3700. Zo laat Netgear weten dat de router onder andere ideaal voor multimediastreaming en online multiplayergaming is. Daarnaast denkt Netgear ook aan veiligheid en daarom beschikt de router over de mogelijkheid om je netwerk te beveiligen en heb je de beschikking over instelbare parental controls.Eerste indruk


Als we naar de WNDR3700 kijken, zien we een router met een vlot en redelijk modern ogend design waarvan informatie duidelijk en snel af te lezen is. Daarnaast houdt Netgear netjes rekening met verschillende voorkeuren van plaatsing en levert het bedrijf twee verschillende houders mee. Hierdoor kan de router zowel liggend als staand worden geplaatst en komt de fabrikant slim verschillende wensen van zijn klanten tegemoet.

De WNDR3700 heeft een tiental ledjes waarbij duidelijk wordt aangegeven of de gekoppelde functie actief is. Op de router vinden we bijvoorbeeld een indicatieled voor standby, 2,4 GHz-band, 5,0 GHz-band, USB en als laatst vier ledjes die betrekking hebben op de LAN-poorten. Daarnaast vinden nog we nog een aparte led die aangeeft of er een WPS-verbinding actief is. Op deze manier kan je simpel en snel aflezen wat er aan de hand is op de router en binnen je netwerk.

Bij de telling van fysieke knoppen blijven we steken op drie. Op de achterzijde van de router vinden we, naast de verschillende verbindingspoorten, een aan-uitknop. Op de voorzijde vinden we twee knoppen die bedoeld zijn om makkelijk de router te laten zoeken naar draadloze apparaten en het switchen tussen een WPS-verbinding. Dit zijn echter functies die je, naar onze mening, maar weinig nodig zult hebben. Over het algemeen zullen er namelijk niet veel problemen zijn met het vinden van de router en zal je met oog op veiligheid altijd je beveiliging van het netwerk aan hebben staan.Aansluiten


In de doos vinden we naast de router een netwerkkabel, de stroomkabel, twee standaarden en een kort insturctievelletje met cd-rom. Wat Netgear erg slim doet, is de router, stroomkabel en netwerkkabel labelen met verschillende kleuren. Op de router is vervolgens door middel van een verwijderbare stikker aangegeven waar de desbetreffende onderdelen aangesloten moeten worden. De fabrikant doet dit zeer slim en zorgt ervoor dat echt iedereen de router aan kan sluiten. (Uitzondering van kleurenblinden daargelaten natuurlijk)