3min

Tags in dit artikel

,

Bouwkwaliteit en gebruik

Bouwkwalitieit


Ondanks dat de Wind Top AE2211 een wat verstrooid uiterlijk heeft en we hier en daar wel opmerkingen hebben gemaakt over het uiterlijk valt er eigenlijk vrij weinig verkeerds te zeggen over de bouwkwaliteit van het systeem. Wanneer we namelijk de all-in-one eens goed inspecteren mogen we concluderen dat de Wind Top gewoon goed in elkaar zit.

Doordat de voorste poten zijn verwerkt in de doorzichtige bies die rondom het hele scherm loopt zijn deze zeer stevig en stabiel. Daarnaast is de derde poot op de achterzijde van het systeem ook voldoende stevig en kan deze zelfs naar eigen smaak worden afgesteld. Zo kan het scherm schuiner en rechter staan. Iets wat wij op de Dell Inspiron 2320 bijvoorbeeld niet zagen. Ook wanneer je de knoppen op het scherm bedient krijg je niet het gevoel dat hierop bezuinigd is.



Gebruik


Wanneer we het systeem uit de doos halen om deze vervolgens in gebruik te nemen lopen we direct tegen iets aan wat voor wat ongenoegen zorgt. Zo zal je voor gebruik van de meegeleverde muis en het toetsenbord een kleine dongle in een USB-slot moeten steken en verloopt de verbinding hiervan vervolgens ook niet vlekkeloos. Wij voerden de juiste handelingen uit volgens het bijgeleverde a4’tje maar toch had de muis en het toetsenbord moeite met verbinden. Eenmaal één keer goed verbonden waren deze problemen echter wel opgelost. De muis en toetsenbord zullen, wanneer je ze een tijd niet gebruikt, automatisch in slaapstand gaan zodat er niet onnodig stroom van de batterijen verbruikt wordt.

Wanneer je echter geen gebruik wilt maken van de bijgeleverde muis en toetsenbord kan je ook alles bedienen via het scherm zelf. Het scherm van de MSI is namelijk aanraakgevoelig. MSI levert bij de Wind Top namelijk een pen mee welke eigenlijk niets meer is dan een plastic stokje in de vorm van een pen. Hiermee kun je, naast gewoon met je vingers, Windows besturen zonder dat hierbij een toetsenbord of muis aan te pas hoeft te komen. Dankzij het pennetje zal je overigens nauwkeuriger dingen aan kunnen klikken. Wanneer er een tekst ingetypt moet worden toont Windows braaf een digitaal toetsenbord.



Desalniettemin laten de muis en het toetsenbord zich voldoende bedienen. We houden het hier op voldoendes doordat de muis wat aan de kleine kant is. Het zelfde probleem zien we ook terug bij het toetsenbord. Deze ligt eveneens niet lekker stabiel op de tafel en glijdt al vrij snel alle kanten op doordat deze onvoldoende grip aan de onderzijde heeft. De toetsen zelf laten zich echter beter bedienen. Een ander vervelend puntje is dat wanneer je één van de twee even niet gebruikt heb, je soms even een paar seconden zal moeten wachten totdat deze weer "connected" is met het systeem, vanuit de slaapstand.

De MSI is deels aantrekkelijk door zijn scherpe prijs en dit kon MSI waarmaken doordat het systeem qua prestaties je niet van je stoel af zal doen blazen. Het systeem redt zich perfect wanneer je geen zware games draait of iets dergelijks. Nee, de MSI Wind Top AE2211 koop je meer als familie-systeem waarmee iedereen uit de voeten kan. Zoals de naam al zegt is deze all-in-one een goede totaal oplossing. Wanneer je jezelf dus niet waagt aan al te zware games en programma’s zal de MSI je niet teleurstellen. Met een NVIDIA GeForce GT540M zal menig spel op een aangename resolutie gespeeld kunnen worden. Daarnaast vind je in het systeem een i3-processor en 4 GB aan werkgeheugen welke de videokaart hierbij helpen.

Tijdens het gebruik van dit systeem hadden wij dan ook niets te klagen. Het systeem doet goed zijn werk en je zal het systeem bij normaal gebruik nauwelijks horen. Alleen wanneer de MSI op zijn spreekwoordelijke staart wordt getrapt produceert de MSI het één en ander aan warmte en decibels. De scores van de testen die wij hiervoor uitvoerden vind je verderop in de review.