4min

Tags in dit artikel

,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


Wanneer je de doos van de all-in-one op je bureau zet, bestaat er een grote kans dat direct je gehele bureau vol staat. De doos van de MSI heeft namelijk nogal een forse afmeting. Echter is dit ook het geval bij elke all-in-one en is de doos van de MSI niet eens de grootste die wij voorbij zagen komen. Desalniettemin staat er alsnog een forse doos voor je.



Om het goed te maken heeft MSI echter wel genoeg moeite gedaan om de doos een beetje aantrekkelijk aan te kleden. Zo is de doos gehuld in de het herkenbare blauw met zwart wat we vaker bij MSI voorbij zien komen en vinden we op voorzijde van de doos de AE2211 zelf afgebeeld. Daarnaast vinden we op de voorzijde van de doos nog wat teksten en logo’s die refereren naar de features van het systeem.

Wanneer we naar de achterzijde van de doos verhuizen zien we dezelfde AE2211, maar dan in een andere setting. Waar de voorzijde van de doos zich richt op een meer zakelijke interface op het scherm van het systeem, vinden we op de achterzijde een meer artistieke setting op het scherm. Buiten de andere afbeelding is de achterzijde identiek aan de voorkant. Wat we hier echter missen is een overzicht met specificaties van het systeem. Aangezien er meer dan genoeg ruimte is en dit altijd erg makkelijk is wanneer je bijvoorbeeld nog in de winkel staat, waar de informatievoorziening regelmatig niet voldoende is, hadden we dit toch wel graag terug gezien.

Wanneer we de doos openen zien we dat MSI er goed voor heeft gezorgd dat het systeem geen schade oploopt bij het vervoer. Het systeem is namelijk netjes ingepakt met folie en twee omhulsels van foam. Al met al biedt dit genoeg bescherming voor de normale én abnormale vervoermethodes. Naast het systeem zelf vinden we ook het één en ander aan extra’s terug in de doos. Zo vinden we een muis, toetsenbord, boekjes met informatie en een netsnoer. De all-in-one wordt namelijk niet van stroom voorzien via een reguliere voeding zoals we die in een normale kast zien maar doet dit op de manier die we ook terug zien bij laptops. Aan het snoer zul je dus een dik vierkant blok vinden. Niet bijzonder charmant.



Uiterlijk


Wanneer we naar het uiterlijk van de MSI kijken, zien we dat deze in de basis hetzelfde is als de meeste andere all-in-one’s, maar toch ook weer enkele verschillen heeft. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ene wat mooier is dan de andere. Als eerste is de Wind Top AE2211 van MSI gehuld in de kleur wit. Net als bijvoorbeeld de Dell Inspirion 2320 vinden wij onder het scherm opnieuw de luidsprekers van de all-in-one verwerkt in de behuizing. Echter zijn de twee voorste poten van de machine doorgetrokken als doorzichtige rand rondom het gehele scherm. Het is iets waar je van moet houden.



Zoals eerder werd vermeld is de MSI gehuld in het wit. Jammer genoeg heeft het soort rooster wat voor de luidsprekers werd geplaatst en zich onder de gehele ruimte onder het scherm bevindt niet dezelfde tint wit als de bies rondom het scherm. De tint die dit rooster meekreeg van MSI is wat geliger en het lijkt op wit plastic dat is verkleurd door de zon. Hierdoor krijgt de MSI jammergenoeg direct een wat gedateerd en oubollig uiterlijk. Daarnaast hadden wij graag gezien dat de doorzichtige rand waar hierboven over wordt gesproken iets meer naar voren was geplaatst. Door dit alles heeft de MSI een wat rommelig uiterlijk en voelt het geheel aan als ‘net niet’.

Wanneer we we als voorbeeld de Dell erbij pakken zien we dat het goed mogelijk is om goede prestaties te verpakken in een net omhulsel met een goed design en een goede totaaloplossing. Zo is de MSI bijvoorbeeld ook fors dikker dan de Dell.

Wanneer we aan de linkerkant van het scherm kijken zien we dat verschillende iconen op het glas gedrukt zijn. Wanneer we verder kijken op de behuizing zien we hierachter een aantal knoppen waarmee we het systeem aan kunnen zetten en kleine aanpassingen kunnen verrichten met betrekking tot de instellingen van het scherm zoals bijvoorbeeld de helderheid. Achter deze knoppen vinden we nog een aantal multimedia-aansluitingen. Zo is er naast de stroomaansluiting plaats voor een kaartslot en een tweetal usb-ingangen.