2min

Tags in dit artikel

, ,

Features

3D Power


Gigabyte heeft het X79-UD3-moederbord voorzien van 3D Power, waar in opvallende oranje letters bij wordt vermeld dat er een patent op deze technologie is aangevraagd. 3D Power is een hardware- en softwarematige toepassing voor zowel de CPU als het geheugen waardoor deze onderdelen worden voorzien van een ongekend stabiele stroomvoorziening en -controle.

Gigabyte heeft ter ondersteuning van deze techniek een applicatie ontwikkeld waarin men in drie dimensies de stroom op de CPU en het geheugen kan regelen. De aanpassingen kunnen worden doorgevoerd op het voltage, de fasen en de frequentie van de stroomvoorziening. Door deze techniek is het in theorie mogelijk om betere stabiliteit en overklokresultaten te realiseren.

3D BIOS


Naast het patent op de 3D Power heeft Gigabyte nóg een patentaanvraag lopen op een andere techniek die ook op de X79-UD3 is toegepast. Deze technologie heeft de naam 3D BIOS gekregen. Middels 3D BIOS is het voor gebruikers mogelijk om in een 3D-omgeving door de UEFI-BIOS te navigeren. Dit is inderdaad uniek, maar of het béter is, is maar de vraag.

4 channel-geheugen


In plaats van dual- of triple-channel heeft Gigabyte de X79-UD3 voorzien van ondersteuning voor quad-channel geheugen. In theorie kan dit een bandbreedte van maar liefst 25 GB per seconde opleveren.

Overig


Overige features beperken zich tot technologiën die we al vaker hebben teruggezien op Gigabyte-moederborden. Zo is er natuurlijk de Ultra Durable-kreet, waarmee Gigabyte een zelfde soort keurmerk heeft gecreëerd als MSI’s Military Class.

Verder hebben de Taiwanezen het bord voorzien van Gigabyte 333, wat een verzamelnaam is voor SATA III, USB 3.0 en een drievoudige stroomvoorziening voor USB. Dit laatste is dan ook weer op zich een vermelding waard omdat het de Gigabyte On/Off-charge mogelijk maakt waardoor USB-apparaten met een oplaadbare accu driemaal zo snel kunnen worden opgeladen.