1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Op het moment zijn er in Nederland vier X79-moederborden van Gigabyte te verkrijgen. Dit zijn de X79-UD3, -UD5, -UD7 en de G1 Assassin 2. Wij bespreken in dit artikel de goedkoopste van deze vier borden, namelijk de X79-UD3.

Het verschil met de andere Ultra Durable-moederborden van de X79-reeks zit hem voornamelijk in de overklokmogelijkheden, welke bij het goedkoopste moederbord natuurlijk ook kleiner zijn dan bij de andere twee. Zo beschikken de UD5 en UD7 over de mogelijkheid om van BIOS te switchen en is er een overklok-knop op het moederbord. Verder zijn er ook verschillen in het aantal PCI-sloten bij de moederborden, al zal je waarschijnlijk toch wel voldoende hebben aan wat de UD3 kan bieden.De UD3 is voorzien van veel features waarvan sommige ook werkelijk nieuw zijn terwijl we andere features al veelvuldig terug zagen bij andere moederborden, al dan niet onder een andere naam. Bij de X79-serie draait alles om termen waar veelvuldig ‘3D’ in zit. Zo is er de kreet ‘3D Power’ en ook ‘3D BIOS’. Ik kom hier verderop in de review nog op terug.

De Gigabyte UD3 is voor een prijs van ongeveer 190 euro de jouwe, al zal je er waarschijnlijk ook nog op zijn minst een nieuwe processor bij nodig hebben wat een kostbaarder grapje zal zijn.