2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

Asus is reeds enkele jaren actief op de markt met de Sabertooth-lijn. Deze productielijn garandeert moederborden welke volledig draaien om stabiliteit. Met de aanschaf van een Sabertooth-moederbord zou je voor de komende jaren helemaal goed moeten zitten qua hardware, wat betreft je moederbord dan tenminste.

Intel lanceert vandaag de derde generatie Core i7-processoren, met de codenaam Ivy Bridge. Ivy Bridge is een evolutie van Sandy Bridge, welke een hoop nieuwe features op zich nam. Met Ivy Bridge richt Intel zich op het verkleinen van het productieproces, waardoor in theorie de productiekosten, temperatuurproductie en het stroomverbruik gedrukt worden.

Het Sabertooth Z77-moederbord is een product dat Asus lanceert voor de release van Ivy Bridge, hoewel Sandy Bridge-processoren ook prima werken in de meeste Ivy Bridge-moederborden. Om de stabiliteit van het moederbord te bevorderen heeft Asus enkele features toegevoegd, zoals bijvoorbeeld het Thermal Armor, een plastic plaat die over het moederbord heen zit, welke de luchtstroom bevordert. Deze plaat is ook verantwoordelijk voor een andere functie, de Dust Defender, welke ervoor zorgt dat stof wordt afgestoten, wat de levensduur van het product ten goede komt.



Verder zijn er ook andere features die de levensduur van een systeem kunnen bevorderen. Zo zijn er Thermal Radar, The Ultimate Force Componenten die op militaire standaard beoordeeld worden en een nieuwe digitale stroomregeling voor de CPU en het werkgeheugen.

In de winkel zal je op het moment minimaal 200 euro kwijt zijn voor de Asus Sabertooth Z77 en daarmee is het moederbord wel aan de dure kant. Het is een persoonlijke kwestie of stabiliteit en onderdelen van hoge kwaliteit het geld waard zijn.