2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Intel introduceert vandaag de Ivy Bridge-processoren. Deze processoren volgen de Sandy Bridge-lijn op, welke meer dan een jaar terug op de markt werd gebracht. Het Taiwanese MSI staat te springen om een aantal nieuwe moederborden te introduceren. In den beginne worden er door MSI vier moederborden met de meest uitgebreide chipset van Intel geïntroduceerd, maar er zullen er ongetwijfeld meer volgen, zoals een high-end Big Bang-moederbord.

Het moederbord dat in deze review wordt besproken is de MSI Z77A-GD65. Dit is het meest uitgebreide moederbord uit MSI’s Z77-reeks. Verder zijn er tevens moederborden met GD55, GD45 en GD43 als achtervoegsel, wat duidt op hoe uitgebreid het bord is. Hoe hoger het nummer, hoe meer aansluitmogelijkheden en functies men mag verwachten, maar natuurlijk ook tegen een hogere prijs.MSI heeft de Z77A-GD65 voorzien van het Military Class III-label, net als de andere Z77A-borden van het merk. De aanwezigheid van dit label geeft aan dat MSI componenten van hoge kwaliteit gebruikt voor de assemblage van het moederbord. Dankzij deze componenten wordt een lange levensduur van het product mogelijk gemaakt.

MSI vraagt voor de Z77A-GD65 een bedrag van ongeveer 165 euro. De GD55 en GD45 gaan respectievelijk voor 150 en 125 euro over de toonbank. MSI is nog bezig met een nog uitgebreidere variant van de GD65, welke als GD80 door het leven zal gaan. Een prijs hiervan is, net als bij de GD43, nog niet bekend op het moment van schrijven.