2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Acer heeft een nieuwe ultrabook op de markt gebracht, de Aspire TimelineUltra M3. Wij testen de 581TG met een Intel Core i5-processor, geklokt op 1,6 GHz. Eerder testten we al de Aspire S3-ultrabook. Over Acer’s eerste ultrabook waren we niet onverdeeld positief, maar we zagen wel perspectief. Met de Aspire TimelineUltra M3 kunnen we al enigszins zien of Acer van de mindere punten van de Aspire S3 heeft geleerd, ondanks dat de Aspire TimelineUltra M3 natuurlijk geen directe opvolger is van de Aspire S3.

Het grootste minpunt van de Acer Aspire S3 was het scherm van 13,3 inch. Nu hebben we echter te maken met een ander type scherm, van 15,6 inch scherm, dus hopelijk is dat minpunt verleden tijd. Deze Aspire TimelineUltra M3 is overigens een van de weinige ultrabooks met een 15,6 inch scherm die ook nog eens een dedicated GPU heeft, wat de ultrabook toch wel een beetje speciaal maakt. Het geeft ons hoop voor de grafische benchmarks, verderop in de review.


Het grootste pluspunt van de S3 was de prijs, wat Acer realiseerde door het gebruik van een hybride schijf, in plaats van een SSD. Voor 799 euro kreeg de gebruiker veel waar voor zijn geld en was het een goedkoop en goed alternatief voor de MacBook Air. De Aspire TimelineUltra M3 is maar 100 euro duurder, maar heeft dus wel een groter scherm. Verder is nu wél een SSD aanwezig, met een opslagruimte van 128 GB verder vinden we 4 GB aan intern geheugen en is er tevens een dvd-speler, wat voor een ultrabook aardig bijzonder is.

Opvallend is de speciale NVIDIA-videokaart. Deze grafische kaart levert hoge prestaties, in tegenstelling tot veel andere ultrabooks waarin een Intel HD-chip voor het grafische werk zorgt. Al met al biedt de Aspire TimelineUltra M3 op het eerste gezicht goede specificaties.