2min

Acer gaat het ultrabook concept flink uitbreiden met deze nieuwe Acer Aspire Timeline Ultra M3-581TG. Deze nieuwe ultrabook krijgt als eerste een Nvidia GT 640M Kepler GPU. Volgens Nvidia kan deze videokaart Battlefield 3 spelen met de instellingen op ultra-high.

Deze ultrabook van Acer is ook meteen een stukje groter dan zijn voorgangers. Acer kiest er met dit model voor om iets af te wijken van het ultrabook-concept, deze veriant heeft namelijk een 15,6-inch scherm. Helaas valt de resolutie wel wat tegen met slechts 1366×768 pixels.

We kunnen natuurlijk makkelijk stellen dat dit ook meteen het ultra-high verhaal van Nvidia verklaard, maar toch zijn de prestaties van de Nvidia GT 640M niet misselijk, ook op deze resolutie, aangezien de batterijduur van 8 uur gewoon overeind blijft bij normale taken volgens Nvidia, dit omdat de GT 640M gebruik maakt van Optimus, een techniek om te schakelen naar lagere prestaties en een lager energieverbruik.

De Geforce GT 640M is gemaakt op 28nm en kent 384 cores die allemaal draaien op 625 MHz. Verder heeft de GPU een 128-bit geheugen interface met een snelheid van 64GB/sec. Wat volgens Nvidia neer komt op 20 miljard textures per seconde. Waarmee deze GPU waarschijnlijk tussen de GT 555M en de GTX 560M in komt te staan. Echter zijn deze twee GPU’s totaal ongeschikt voor een ultrabook gezien hun stroomverbruik.

De Acer Aspire M3 ultrabook kent verder een 20mm dikke behuizing mt een optische drive. Zoals eerder aangegeven een 15,6 inch scherm met de toch wat lage resolutie van 1366×768 pixels, hopelijk doet Acer hier nog iets aan. Acer heeft verder gekozen voor de Intel Core i7-2673M ULV processor, 6GB DDR3 RAM-geheugen en een hybride oplossing met een 500 GB harde schijf en kleine SSD-cache of een 256GB SSD.

Verder zal de ultrabook voorzien zijn van voldoende poorten waarbij vrijwel geen adapters nodig zijn en weegt de ultrabook iets minder dan 2,5 kilo. Deze nieuwe ultrabook gaat later deze maand in de verkoop, of dat ook voor Nederland geldt is nog onduidelijk, ook is de prijs nog onbekend.