2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Tegen de verwachting van velen in, wist Nintendo jaren terug een geweldig succes te boeken met de Nintendo Wii. De console werd geleverd met de Wii Mote, een destijds innovatieve controller waarmee gebruikers middels bewegingen een spel konden besturen. Het aanvankelijke succes was gigantisch, maar kakte na verloop van tijd in, mede doordat Microsoft en Sony met soortgelijke besturing op de proppen kwamen, terwijl hun consoles op andere punten excelleerden ten opzichte van de Wii. Fabrikanten van games wisten na verloop van tijd ook niet meer wat ze aan moesten met de Wii Mote, de nieuwigheid was er bovendien van af.

Nintendo borduurt echter toch voort op het succes van de Wii, maar komt desalniettemin opnieuw met interessante toevoegingen. Het zal ongetwijfeld aan weinigen voorbij zijn gegaan: De Nintendo Wii U wordt geleverd met een ware tablet, genaamd GamePad. De GamePad staat centraal bij het gebruik van de Wii U. De Wii Motes kunnen nog altijd gebruikt worden, maar vormen niet langer de hoofdbesturing van de console.


Zoals het een tablet betaamt, is er voorzien in een aanraakgevoelig scherm. Dit scherm kan aangestuurd worden met behulp van vingers of een stylus, maar de tablet bevat ook de knoppen die we op de vorige Nintendo consoles al eerder tegenkwamen.

De Nintendo Wii U wordt geleverd in twee varianten, een witte en een zwarte. De witte versie is de goedkopere van de twee. De verschillen tussen de witte en zwarte variant van de spelcomputer vind je naast de kleur van de behuizing terug in randzaken. Standaard wordt de witte versie geleverd met de Wii U console, de GamePad, adapter en HDMI-kabel. Terwijl de zwarte versie hetzelfde krijgt plus een standaard en oplaadstation voor de GamePad, een standaard voor de console, een sensorbalk en het spel Nintendo Land. Ook de opslagruimte varieert, de witte versie heeft 8GB aan boord, de zwarte is voorzien van 32GB.

Overigens is er ook nog de Wii U ZombiU-pack, welke alle onderdelen van het Premium-pakket (zwarte versie) bevat, minus Nintendo Land. Daarbij krijg je ook nog eens het spel ZombiU en de Wii U Pro Controller.

De witte Nintendo Wii U vind je in de prijsvergelijker momenteel voor een prijs van 279 euro, de zwarte Wii U wisselt voor een prijs van minimaal 333 euro van eigenaar en het ZombiU-pakket kost je 399 euro. Wil je de varianten eens rustig vergelijken? Dat kan op deze pagina.