1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Wii U lijkt ontwikkeld met de hand op de knip en het lijkt erop dat Nintendo daardoor compromissen heeft moeten sluiten. Onduidelijk is nu wat we kunnen verwachten van de prestaties van de nieuwe console.

Zo gaan er de geruchten dat de Wii U zo’n 50 procent krachtiger zou zijn dan de huidige consoles, doordat enkele gameontwikkelaars uitspraken hierover hebben gedaan. Echter spreken andere gameontwikkelaars dit weer tegen en zetten hun vragen bij deze statement. Het lijkt dus moeilijk te zeggen wat we kunnen verwachten. Het is wel duidelijk dat Nintendo de nieuwe console met een gebalanceerd budget heeft ontwikkeld om ervoor te zorgen dat er ook winst kan worden gemaakt op de verkoop van de console. Ter vergelijking Sony heeft jarenlang de PlayStation 3 met verlies verkocht en draait sinds kort pas winst op de verkoop van de console.

Door de kosten in de gaten te houden heeft Nintendo dus niet de allerbeste hardware uit de markt gebruikt bij de ontwikkeling van deze nieuwe spelcomputer. Ondanks de vraagtekens over de prestaties zijn ontwikkelaars wel enthousiast over de mogelijkheden van de Wii U. De verwachtingen voor de komst van meer hardcore games liggen in ieder geval erg hoog. Inmiddels hebben bedrijven als Epic en Crytek bevestigd dat zij hun engine naar de Wii U zullen brengen.