2min

Conclusie

Draadloos opladen heeft zeker de toekomst. Dat is de conclusie die wij trekken na het uitgebreid testen van de draadloze lader van Nokia. Eindelijk is het friemelen met USB-kabels en mini- en micro-USB-poorten voorbij. Het enige wat je hoeft te doen is de smartphone op de lader te leggen. Wij raden iedereen met een Lumia 920 of 820 dan ook aan een draadloze oplader aan te schaffen. Het prijskaartje van 69,95 euro is wel wat fors, maar we hopen dat de concurrentie straks zijn werk zal doen en dat draadloos opladen snel goedkoper zal worden.

Ook qua snelheid valt er niets te klagen: het volledig draadloos opladen van een Lumia-smartphone duurt 2,5 uur. Het volledig bedraad opladen duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten. Het verschil is dus slechts 10 minuten. Nokia zelf geeft aan dat de draadloze oplader 10 procent trager is dan bedraad opladen.

Het feit dat Nokia ook met partners samenwerkt om accessoires te maken die inspelen op het draadloos opladen, is alleen maar toe te juichen. Zo is er al een JBL-speaker waarmee je de smartphone ook draadloos kan opladen terwijl je draadloos via NFC of Bluetooth muziek afspeelt.

Aangezien Nokia gebruik maakt van een industriestandaard is het ook mogelijk om straks in openbare ruimtes je smartphone op te laden. Als een openbaar gebouw of café ervoor kiest om draadloze oplaadpunten beschikbaar te stellen dan zullen de Nokia Lumia’s dit ondersteunen. Het betekent echter ook dat andere smartphones of laders die gebruik maken van deze standaard met elkaar samen kunnen werken.
9.0
  • Geen gefriemel meer met kabels;
  • makkelijk.
  • Prijzig.

Table of contents