1 min

Inleiding

Nokia is niet het eerste bedrijf dat inzet op het draadloos oplaadbaar maken van smartphones, maar wel het eerste bedrijf dat er serieus op in gaat zetten. Zo zijn zowel de Nokia Lumia 920 als Lumia 820 al direct vanuit de doos geschikt om draadloos te worden opgeladen. Helaas ontbreekt wel bij beide toestellen de draadloze lader, mits je gebruik maakt van de tijdelijke actie van de Lumia 920 waarbij er de eerste twee maanden wel een draadloze lader wordt meegeleverd.

Nokia heeft ook bedrijven gevonden om mee samen te werken. Zo heeft Fatboy verschillende hoesjes ontwikkeld voor de draadloze lader en heeft JBL speakers gebouwd die behalve het afspelen van muziek van de smartphone ook de smartphone draadloos kunnen opladen.

Techzine heeft inmiddels zowel de Nokia Lumia 920 als de Nokia Lumia 820 aan een review onderworpen en nu is het ook tijd om het draadloos opladen eens uitgebreid te testen. Want werkt het wel zo goed? Duurt het niet veel langer om het toestel volledig op te laden? En is draadloos opladen gevaarlijk?Techzine ging aan de slag met de Lumia’s en de draadloze oplader van Nokia. De draadloze lader van Nokia is los verkrijgbaar voor een adviesprijs van 69,99 euro. De JBL-speakers, die de smartphone ook draadloos kunnen opladen, zijn verkrijgbaar vanaf 294,95 euro.

Table of contents