Nokia benadrukte eerder al duidelijk dat zijn Lumia 920 en 820 smartphones draadloos opgeladen konden worden, HTC lijkt niet achter de feiten aan te willen lopen en gaat deze functionaliteit ook in zijn HTC 8X bieden.

Bronnen bij The Verge laten weten dat HTC zijn Windows Phone 8X gaat uitrusten met draadloos opladen. Verizon zou in Amerika de primeur krijgen en mag een variant uitbrengen die draadloos is op te laden. Bronnen stellen dat de 8X niet dikker zal worden vanwege de draadloos oplaad functie. Verizon zou de telefoon in de nabije toekomst gaan aankondigen samen met de tariefplannen. De HTC 8X zal ook in Nederland uitkomen, of de draadloos oplaad functie in alle versies van de HTC 8X zit of alleen in bepaalde regio’s is nog onduidelijk.

De bronnen lijken verder niets af te weten van enige accessoires als bijvoorbeeld een oplaadstation die het draadloos opladen mogelijk moet maken. Ook wordt er niet dieper op de techniek achter het draadloos opladen in gegaan, Nokia’s Lumia 920 en 820 maken gebruik van de Qi-standaard die door onder andere Microsoft wordt ondersteunt, het ligt voor de hand dat ook HTC hiervoor zal kiezen.