2min Devices

Nokia kondigt nieuwe laders aan

Nokia gaat twee nieuwe laders op de markt brengen. Het gaat om een kleinere draadloze lader die geschikt zal zijn voor het opladen van de Nokia Lumia 820 en de Lumia 920. Daarnaast komt het Finse bedrijf met een draagbare lader. Beide apparaten zullen in verschillende kleuren te krijgen zijn, voor een prijs van 29 euro.

Nokia kondigt nieuwe laders aan
Allereerst komt Nokia met de DT-601. Deze draadloze lader bestaat uit een rond platform met een diameter van 65 millimeter en een dikte van 9 millimeter. De bovenkant van de lader is bedekt met een zachte coating die ervoor moet zorgen dat er meer grip is voor de telefoon. In eerste instantie zal de lader vanaf eind september te koop zijn in Azië. Later zal het apparaatje ook beschikbaar zijn in Europa en Amerika. In Europa zal deze lader voor 29 euro te koop zijn. Het apparaat zal te verkrijgen zijn in geel, cyaan, rood, zwart en wit.

Nokia kondigt nieuwe laders aan
De andere lader die door Nokia is aangekondigd, is de DC-19. Het gaat hier om een draagbare lader in de vorm van een cilinder. De accu van de lader heeft een capaciteit van 3.200mAh. Hiermee zou de gemiddelde smartphonebatterij ruimschoots opgeladen kunnen worden. Overigens is het mogelijk om allerlei apparaten via micro USB op te laden met deze mobiele lader, draadloos laden wordt niet ondersteund. Ook dit apparaat gaat 29 euro kosten en zal verkrijgbaar zijn in geel, wit en cyaan.

Bron:Nokia Conversations