Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


In de verpakking vind je alleen maar zaken die je bij een goedkope laptop kan verwachten. Het betreft dus de laptop zelf, een acculader en een aantal handleidingen en andere paperassen. Fabrikanten willen nog wel eens uitpakken met laptophoezen, een extra muis en dat soort zaken. Dat hoef je bij een goedkope laptop echter niet te verwachten. De laptop is niet voor niets goedkoop.


Uiterlijk


Wat uiterlijk betreft zijn de Pavilion Sleekbook 14 en 15 twee handen op een buik, op wat details na. Het gaat dus om dezelfde behuizing van plastic, met diezelfde glanzende zwarte kleur en hetzelfde ontwerp. Natuurlijk is de Sleekbook 15 groter dankzij het scherm dat een inch extra meet. Verder heeft het toetsenbord een numeriek gedeelte, wat voor sommige gebruikers van groot belang kan zijn.

De Sleekbooks zijn voorzien van een coating die HP de naam Sprankelend Zwart heeft gegeven. Dat maakt het uiterlijk van de laptops net wat interessanter, er zitten kleine glitters in de afwerking. Toch is de Sleekbook 15 wat uiterlijk betreft weinig bijzonders, het is geen laptop die in het oog zal springen.


Bouwkwaliteit


Goedkope laptops hebben vaak een bouwkwaliteit van likmevestje. Het mag gezien de prijs natuurlijk ook allemaal wat minder stevig zijn, maar er zijn wel limieten. De Sleekbook 15 heeft een bovenmaats flexibel scherm, maar het onderste gedeelte van de behuizing is een stuk steviger. Het gebruikte plastic verdient natuurlijk niet mijn voorkeur gezien de stevigheid, maar voor deze prijs hoef je nou eenmaal geen unibody-behuizing van aluminium te verwachten. Het betekent wel dat de Sleekbook een val van een bureau waarschijnlijk niet zomaar zal overleven.

De afwerking van de behuizing is desondanks de prijs en het gebruikte materiaal verder aardig in orde. Er zijn geen onderdelen die niet goed op elkaar aansluiten, knoppen die niet goed gefixeerd zitten en dat soort zaken. Voor het geld dat je betaalt is de Sleekbook 15 wat dit betreft toch goed in orde.