2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Al jarenlang komt supermarkt Aldi eens in de zoveel tijd met een product dat maar zeer kortstondig in de schappen ligt, dat bij veel consumenten het hart sneller kan laten kloppen. Vroeger gebeurde dat regelmatig met computers en laptops, tegenwoordig doet Aldi ditzelfde kunstje vooral met smartphones.

Zo ook op aanstaande zaterdag 6 april, wanneer de Wolfgang AT-AS-53N bij de Aldi te koop is. Deze telefoon heeft een prijskaartje van 279 euro, maar stelt daar op papier wel indrukwekkende hardware tegenover. Het grootste verkooppunt van deze AT-AS-53N is het scherm, dat 5,3 inch meet. Daarmee is de AT-AS-53N een concurrent voor Samsung’s Galaxy Note-reeks en andere zogenaamde phablets, een term die gebruikt wordt voor telefoons die qua schermgrootte ergens tussen de traditionele smartphone en tablet in zitten.

Samsung is met de Galaxy Note-reeks succesvol, maar deze telefoons komen ook met een aanzienlijk prijskaartje. De originele Galaxy Note (review), inmiddels anderhalf jaar oud, heeft op het moment van schrijven een prijskaartje van zo’n 400 euro. De Galaxy Note II (review) is met 500 euro nog eens een klap duurder.

Wolfgang gaat dus aardig onder deze prijzen zitten met 270 euro. De vraag is dan natuurlijk hoe goed de telefoon presteert ten opzichte van onder andere de phablets van Samsung. Maar niet alleen hardware is van belang, ook de software moet in orde zijn. De Wolfgang AT-AS-53N is voorzien van een flink gemodificeerde variant van Android en dat pakt niet altijd even goed uit. Hoe de Wolfgang AT-AS-53N presteert op de verschillende onderdelen en of jij voor vrijdagnacht alvast je slaapzak van de berging moet halen, lees je verderop in dit artikel.

Wat er met de Wolfgang AT-AS-53N gebeurt na 6 april kan moederbedrijf Ambiance Technology ons desgevraagd niet melden. De kans bestaat dat de telefoon later nog eens te koop zal zijn bij de Aldi, of wellicht via een aantal (online) winkels voor een tweede ronde gaat. Vis je op 6 april dus achter het net, dan bestaat er een kans dat je deze telefoon alsnog in handen kan krijgen, maar dat kunnen we helaas niet garanderen.