3min

Tags in dit artikel

, , ,

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


Wolfgang AT-AS-53N wordt door Ambiance Technology geleverd in combinatie met een micro USB-kabel en een stroomadapter waar die USB-kabel in kan worden gestoken zodat de telefoon zowel via een computer als een stopcontact kan worden opgeladen.

Ambiance Technology beloofde in een persbericht dat de Wolfgang AT-AS-53N geleverd wordt met onder andere een stylus en een beschermhoes. Bij het recensie-exemplaar dat wij in aller ijl mochten ontvangen zijn deze zaken niet meegeleverd, hierover kan ik dus helaas geen uitspraken doen. Wel is het zo dat de behuizing geen ruimte biedt om de bijbehorende stylus in te plaatsen, wat ik als een groot nadeel zie omdat je dan toch een geschikt plekje zal moeten vinden om de stylus te kunnen plaatsen, mocht je die onderweg bij je willen hebben. Het hoesje is vergelijkbaar met dat van de Galaxy-apparaten van Samsung, het bestaat uit een achterkant met een flap die je over het scherm vouwt.

Verder wordt ook nog een in-ear headset van Sennheiser en een USB-verloopstuk meegeleverd waarop een USB-apparaat kan worden aangesloten.Uiterlijk


De Wolfgang AT-AS-53N heeft een vrij neutraal uiterlijk, maar wel valt op dat er vanuit allerlei Android-fabrikanten wat invloeden terug te vinden zijn. Het ís ook lastig om op dit moment nog met een hagelnieuw ontwerp te komen dat ook in praktisch opzicht werkt. Ik vind de Wolfgang AT-AS-53N zelf veel weg hebben van HTC’s One S (review).

Aan de voorkant vinden we het IPS-scherm van 5,3 inch terug. Boven het scherm bevindt zich een speaker en een camera met een resolutie van maar liefst 5 megapixel, wat extreem hoog is voor een front-facing camera. In de speaker boven het scherm zit overigens ook een LED-indicator verwerkt die verschillende zaken kan aangeven, zoals de accustatus. Links naast de speaker zit zo goed als onzichtbaar nog een nabijheids- en lichtsensor verwerkt. Onder het scherm zitten de drie bekende Android-knoppen. Ambiance Technology heeft er voor gekozen om andere iconen dan gebruikelijk te hanteren, wat voor de ingewijde Android-gebruiker wellicht verwarrend is. Uiteindelijk vond ik het vooral een kwestie van wennen. Het was echter niet nodig geweest om deze knoppen zo uit te dossen.

Aan de achterkant van de Wolfgang AT-AS-53N zit een 8 megapixel camera verwerkt, die een klein eindje uitsteekt. Links naast de camera zit een gaatje voor de microfoon die gebruikt wordt bij het opnemen van een video. Rechts van de cameralens zitten niet één, maar twee LED-flitsers. Waarom Ambiance Technology daarvoor gekozen heeft is mij niet duidelijk, maar de Wolfgang AT-AS-53N kan hoe dan ook een aardige flits produceren indien nodig. Onderaan zit een driedubbele rij met inkepingen waarachter zich een speaker bevindt voor het afspelen van geluid bij video’s en dergelijke.Aan de bovenkant zit de aan/uit-knop geplaatst, net als een jackplug en een micro USB-aansluiting. Met de positionering van die laatste ben ik niet blij, wij zien graag de USB-poort bij Android-telefoons te allen tijde terug aan de onderkant van de smartphone en dan wel gecentreerd. Voor derde partijen is het heel praktisch om daar van uit te kunnen gaan bij het ontwerpen van accessoires voor smartphones.

De onderkant van de Wolfgang AT-AS-53N is enkel voorzien van een microfoon en de linkerzijkant is volledig leeg gelaten. Aan de rechterzijde vind je een volumeknop en een kleine cameraknop.


De Wolfgang AT-AS-53N kan worden opengemaakt en dan komt het tweede speerpunt van deze smartphone naar voren, de dualsim-ondersteuning. Dat is handig om bijvoorbeeld een zakelijk en privénummer in één toestel te combineren. Tussen de SIM-aansluitingen in bevindt zich een micro SD-aansluiting. De Wolfgang AT-AS-53N ondersteunt kaartjes van maximaal 32GB. Als laatste vind je de forse accu met een capaciteit van 2550 mAh terug. De capaciteit is mogelijk goed voor een aardige prestatie in de accutest, daarover verderop meer.