min

Tags in dit artikel

, ,

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


In de doos van de TouchSmart 15 vind je niet veel, maar dat is voor een zacht prijsje ook wel veel gevraagd. De laptop wordt door HP geleverd met een accu, acculader en een aantal handleidingen.

Bij duurdere laptops kan je nog wel eens hopen op een extraatje zoals een hoes, muis of bepaalde adapters, maar het is duidelijk dat er op alle mogelijke punten bezuinigd moet worden bij budget-laptops en dat geldt dan natuurlijk evengoed voor de meegeleverde accessoires.


Uiterlijk


De TouchSmart 15 heeft een uiterlijk dat universeel is voor elke andere laptop die onder het Sleekbook-label valt. Dat betekent een glanzende zwarte behuizing, gemaakt van plastic. Het ontwerp is voorzien van vloeiende afgeronde hoeken. De onderkant van de Sleekbook 15 is niet glanzend, maar die zijde is normaliter niet zichtbaar. Je vindt hier twee schuiven waarmee de accu losgekoppeld kan worden.

Het scherm is wel merkbaar dikker dan bij andere Sleekbook-modellen, wat natuurlijk komt door de toevoeging van een aanraakgevoelige laag bovenop het scherm. Als je het scherm goed bekijkt, is ook wel te zien dat het beeldpaneel een stuk verder naar achteren ligt dan dat we normaal gewend zijn bij laptops.

Het toetsenbord is voorzien van een numeriek gedeelte en het touchpad is voorzien van fysieke knoppen.


Bouwkwaliteit


Wat betreft de kwaliteit van de TouchSmart 15 is het een kwestie van je krijgt waarvoor je betaalt. De TouchSmart 15 is voor een laptop niet duur en dus hoef je ook niet de meest stevige behuizing te verwachten.

Het scherm buigt bijvoorbeeld aanzienlijk door als je er kracht op uitoefent. Het is echter niet zo dat het echt zorgelijke vormen aanneemt. Druk uitoefenen op de behuizing zelf zorgt eveneens voor wat buiging, maar opnieuw niet in verontrustende mate.

Het scharnier is stevig, maar als de hoek van het scherm wordt gewijzigd klappert de display wel nog een seconde of twee na, wat storend is.