2min

Tags in dit artikel

, ,

Hardware en specificaties

De HP Chromebook beschikt over een simpele dualcore Intel Celeron (847)-processor met een kloksnelheid van 1,1 GHz. De grafische prestaties moeten komen van de ingebakken Intel Graphics HD-chip. Deze chip heeft als voordeel dat die in staat is om twee beeldschermen aan te sturen en daarom is er ook een HDMI-poort aanwezig op dit model. Hiermee kan één extra scherm worden aangesloten.

Voor de opslagcapaciteit heeft HP gekozen voor een 16 GB SSD-opslagcapaciteit. Iets wat voor een Chromebook eigenlijk meer dan voldoende moet zijn. Het aantal offline-apps is wel uitgebreid de laatste tijd, maar enorm veel ruimte nemen deze nog niet in beslag. Verder zal het vooral gaan om afbeeldingen en tekstdocumenten die worden opgeslagen op een Chromebook. Deze kunnen echter ook prima met Google Drive in de cloud worden opgeslagen. Elke Chromebook krijgt 100 GB aan opslagcapaciteit met Google Drive.Een andere opvallende specificatie is dat deze Chromebook net als de Samsung over Bluetooth 3.0 beschikt. De Acer heeft overigens geen Bluetoothmogelijkheden. Hiermee kunnen dus ook de nodige externe apparaten worden verbonden. Het grotere scherm is al eerder besproken, dit is natuurlijk een voordeel ten opzichte van de andere Chromebooks. Helaas blijft de resolutie wel gelijk met 1366 x 768 pixels. Zoals op de vorige pagina al aangegeven zijn we niet te spreken over de bouwkwaliteit van het scherm.

Opvallend is dat Samsung en Acer twee jaar garantie geven (batterij uitgezonderd) op hun Chromebooks en HP ervoor kiest om maar één jaar garantie te geven. Iets wat gezien onze ervaring met het scherm wel te verklaren is.

Specificaties


Nogmaals alle specificaties netjes op een rij:
Model
Merk HP
Model Pavilion 14-c000ed Chromebook
Processor
Processortype Intel Celeron
Kloksnelheid processor 1,1 GHz
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 16 GB (SSD)
100 GB (Cloud GDrive)
RAM 2 GB
Software
Besturingssysteem Chrome OS
Connectiviteit
Optische mediadrive
Aantal USB 2.0-poorten 3
Aantal USB 3.0-poorten 0
LAN Ja
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Video-output HDMI
Audio-output? Ja
Microfoon-poort? Ja
Bluetooth Ja
NFC Nee
Kaartlezer Ja, voor SD en MemoryStick-kaarten
Scherm
Resolutie 1366 x 768 pixels (112 pixels per inch)
Videokaart Intel HD Graphics
Schermgrootte 14 inch
Schermtype LED
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 21 x 347 x 238 (HxBxD in mm.)
Gewicht 1,8 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Zwart
Garantie
Garantiesoort Pick up and return
Garantietermijn 1 jaar