2min Devices

Review: Lenovo Yoga 13 IdeaPad

Introductie

Lenovo is een fabrikant die zich vooralsnog niet echt bezig heeft gehouden met de Benelux, maar daar is onlangs verandering in gekomen en dat zal het Chinese bedrijf de komende jaren ongetwijfeld ook door willen zetten. Reden genoeg voor Techzine om voor het eerst een laptop van Lenovo aan de tand te voelen. Het gaat om de Lenovo Yoga 13 IdeaPad, een ultrabook met Windows 8.

De Lenovo Yoga 13 heeft vooral één leuk trucje achter de hand en dat is een scherm met een scharnier dat vrij veel veiligheid biedt. Vandaar ook de naam Yoga. Je kan het scherm namelijk verder openen dan 180 graden en dat is niet erg gebruikelijk te noemen. Als je wil kan je het scherm van de Yoga 13 namelijk zelfs bijna 360 graden draaien ten opzichte van de onderkant van de behuizing. Doordat de ultrabook is uitgerust met een touchscreen blijft het systeem met die invoermethode natuurlijk gewoon bruikbaar, zelfs als het toetsenbord naar de ondergrond gericht is. Daar tussenin zitten natuurlijk ook nog allerlei andere posities, zie ook onderstaande video van Lenovo.


Lenovo pretendeert met de Yoga 13 dus eigenlijk dat het een laptop en tablet in één product aanbiedt. Die bewering hebben we al talloze keren gehoord, bijvoorbeeld bij de Dell XPS 10 (review), Dell XPS 12 (review), Microsoft Surface Pro (review), Sony VAIO Duo 11 (review), Toshiba Satellite U920T-100 (review). Bij die producten zagen we dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is en dat het perfecte product in deze categorie misschien niet eens bestaat. Lenovo doet er echter toch een gooi naar en in dit artikel moet duidelijk worden in hoeverre het bedrijf daar succes bij heeft.

De Lenovo Yoga 13 IdeaPad heeft een adviesprijs van 1.499 euro. In de prijsvergelijker van Techzine vinden we het systeem op het moment van schrijven terug met een prijs vanaf 1.050 euro. Daarbij moet ik wel de kanttekening plaatsen dat de adviesprijs een variant met 256GB opslagruimte betreft, de variant in de prijsvergelijker heeft de helft van de opslagruimte. Andere varianten zijn via internet al minder goed beschikbaar, dat heeft misschien met leveringsproblemen te maken, maar waarschijnlijker is dat er een opfrisbeurt aankomt met onder andere een Haswell-processor van Intel.