2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware en aansluitingen

Hardware


De Yoga 13 van Lenovo is op het moment van schrijven niet meer hagelnieuw en dat betekent ook dat we hier nog te maken hebben met een systeem met een processor uit de Ivy Bridge-reeks. Dat de laptop geen topprestaties zal afleveren lijkt dus een gegeven. Hoe dan ook, de Yoga 13 beschikt wel over een Core i7-processor die standaard op 2,0 GHz draait maar ook een Turbo-mode kent waarmee de kloksnelheid tijdelijk wordt verhoogd om extra prestaties te leveren.


Het grafische werk wordt eveneens afgehandeld door de processor, waarin zich een ingebouwde GPU bevindt. De Intel HD Graphics 4000-chip heeft zich in het verleden bewezen als een capabel component, maar weet geen potten te breken als er games om de hoek komen kijken. Dat zal nu ongetwijfeld niet anders zijn.

Voor de opslag van je data kan je rekenen op een SSD met een capaciteit van 128 of 256GB. Het werkgeheugen bedraagt daarnaast 8GB.

Het scherm van de Yoga 13 heeft een afmeting van 13,3 inch en is aanraakgevoelig. Er worden maximaal tien vingers tegelijkertijd vastgelegd. De resolutie bedraagt 1600 bij 900 en daarmee komen we op een pixeldichtheid van 138 pixels per inch terecht.



Aansluitingen, indicatoren en knoppen


Aan de linkerzijde van de Yoga 13 zijn een HDMI, USB 3,0- en gecombineerde audio-poort terug te vinden. Ook is hier nog een microfoon en volumeschakelaar geplaatst.

De voorkant is voorzien van de aan/uit-knop, een klein knopje om systeemherstel in te schakelen en een indicator voor de accustatus. Lenovo koos ervoor om de aan/uit-knop op deze gekke plaats te situeren zodat deze ook bereikbaar is het scherm 360 graden gekanteld is. Als de knop boven het toetsenbord zat was dat lastiger geweest. Toch vind ik het niet geheel ideaal omdat de laptop op deze manier ook makkelijk aan kan gaan als deze zich bijvoorbeeld in een tas bevindt.



Als laatste vinden we aan de rechterzijde nog een knop om de automatische schermrotatie uit te schakelen, een kaartlezer, een USB 2.0-poort en de aansluiting voor de acculader. De achterkant is enkel voorzien van twee openingen voor de uitvoer van warme lucht.