2min Devices

Review: Samsung ATIV Book 9 Plus

Verpakkingsinhoud, uiterlijk & bouwkwaliteit

Verpakkingsinhoud


De verpakking van de Samsung ATIV Book 9 Plus bevat een acculader en een snelstartgids, naast de laptop zelf natuurlijk. Als laatste is er ook een adapter toegevoegd, waarmee een LAN-kabel op de laptop aan te sluiten is. Deze aansluiting ontbeert de ATIV Book 9 Plus immers, waardoor Samsung de laptop dunner kon maken.

Review: Samsung ATIV Book 9 Plus

Uiterlijk


De ATIV Book 9 Plus lijkt erg veel op zijn voorgangers en daarmee is het in mijn ogen nog altijd één van de allermooiste laptops die er maar bestaan. De behuizing is gemaakt van aluminium dat voorzien is van een prachtige coating die Samsung zelf beschrijft als Mineral Ash Black.

Deze afwerking heeft Samsung aangebracht op de grote oppervlaktes terwijl de zijdes van de laptop juist zijn gepolijst en daardoor is er een ontzettend groot contrast dat menigeen zal aanspreken. Rondom het touchpad vind je dezelfde afwerking.

Review: Samsung ATIV Book 9 Plus

Bouwkwaliteit


Bij de high-end laptops kiest Samsung al enige tijd voor hoogwaardige materialen. Dat is dus heel anders dan bij de smartphones, waar het Koreaanse bedrijf vooralsnog steeds met plastic werkt waarbij de stevigheid en bouwkwaliteit nog weleens wat te wensen over laat, in tegenstelling tot vingerafdrukken. Hoe anders is het dus bij de ATIV Book 9 Plus, welke een aluminium behuizing heeft. Het scherm is bedekt met een laag Gorilla Glass, dat natuurlijk ook hoog aangeschreven staat.

Als je druk zet op verschillende gedeeltes van de behuizing is er relatief weinig speling te voelen. Ook het scherm kan nauwelijks gebogen worden, je moet bovendien aardig hard op het deksel drukken om vlekken op het schermpaneel te creëren. Het scharnier is daarnaast ook redelijk stug, wat wel zo prettig is als je een touchscreen hebt. Wat bouwkwaliteit betreft is de ATIV Book 9 Plus dus gewoon een echte topper, precies wat je mag verwachten in deze prijsklasse.