2min Devices

Review: Samsung Series 9 Ultra (NP900X4D)

Inleiding

De Series 9 Ultra passeerde bij Techzine al eerder de revue. Destijds was ik erg positief over de laptop en deelde ik een Must Have-award uit in combinatie met een beoordeling van een 8,5. Het enige nadeel dat ik kon verzinnen was dat Samsung geen VGA-aansluiting op het systeem had gemonteerd en ook niet voorzag in een adapter. Positieve punten waren daartegenover onder andere de Ivy Bridge-processor, de hoge resolutie van het scherm en het ontwerp.

Nu zijn we zo’n vier maanden verder en ligt ineens een verpakking van Samsung met vrijwel dezelfde ultrabook opnieuw op mijn bureau. Schijn bedriegt, want het gaat inmiddels om een 15 inch-variant op de eerdere versie. Samsung noemt deze wijziging MaxScreen. Volgens Samsung wordt er dankzij deze techniek gezorgd voor een veel groter scherm, zonder de afmetingen van de laptop te moeten vergroten. Je reinste onzin in mijn ogen, de nieuwe Series 9 is immers een stuk groter dan de laptop die we eerder langs zagen komen. Het gaat om een afmeting van 313,8 x 218,5 x 12,9 tegenover 356,9 x 237 x 14,9.

Review: Samsung Series 9 Ultra (NP900X4D)
Qua hardware is er verder echter weinig gewijzigd ten opzichte van de voorganger, zo lijkt. Dat is natuurlijk gek, omdat er dankzij het grotere ruimte in de behuizing wel degelijk extra ruimte is vrijgekomen. Wellicht blijkt uit de prestatietests verderop in het artikel alsnog iets anders of wordt juist bevestigd dat deze Series 9 ongeveer dezelfde prestaties biedt.

De Samsung Series 9 Ultra vind je in Techzine’s prijsvergelijker momenteel voor een prijs van ongeveer 1198 euro. Daarmee is de Series 9 Ultra zeker geen goedkoop apparaat, maar wel ongeveer even duur als de Series 9 Ultra-variant van 13 inch.