2min Devices

Review: Samsung ATIV Book 9 Plus

Introductie

De ATIV Book 9 Plus is een nieuwe laptop voor het high-endsegment van Samsung. De Koreaanse fabrikant bouw voort op de Series 9 Ultra-laptops, waarvan Techzine in 2012 twee exemplaren zeer positief beoordeelde. De recensies van deze laptops vind je hier en hier terug, mocht je je willen inlezen voor deze nieuwe laptop.

Nieuwe benaming


Samsung koos er in 2013 voor om de naamgeving van de laptops te wijzigen om aan de hand daarvan meer duidelijkheid te scheppen over de productcategorie. ATIV is Samsung’s aanduiding voor producten met Windows of Windows Phone. Dit kunnen laptops zijn, maar bijvoorbeeld ook all-in-ones, smartphones en tablets. Ook heb je de alom bekende Galaxy-lijn, waar het producten met Android betreft.

Producten met Chrome OS (review) houden op dit moment gewoon nog de Chromebook-benaming van Google aan. Het is nog onduidelijk hoe de producten met Samsung’s toekomstige eigen mobiele besturingssysteem Tizen zullen heten, de toekomst zal het leren.

Review: Samsung ATIV Book 9 Plus

De ATIV Book 9 Plus


Als je de specificaties van de Samsung ATIV Book 9 Plus even doorkijkt, zal vooral één zaak je bijblijven en dat is de schermresolutie. De Samsung ATIV Book 9 Plus heeft een schermresolutie van 3200 bij 1800 pixels. Dat is een resolutie die ook wel wordt aangeduid met WQXGA+.

Met deze resolutie zal Samsung de concurrentie aangaan met de MacBook Pro’s van Apple, die tegenwoordig voorzien zijn van een Retina-scherm met een soortgelijke resolutie. Wel moet direct gezegd worden dat Samsung de resolutie van de MacBook Pro’s verslaat. Op dat gebied is de eerste slag dus al gewonnen door de Koreanen.

De Samsung ATIV Book 9 Plus heeft een adviesprijs van 1.499 euro. In de prijsvergelijker van Techzine kan je de laptop op het moment van schrijven terugvinden met ongeveer dezelfde prijs. De verwachting is dat deze de komende tijd nog wel wat zal dalen.