De Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Inhoud


De Samsung Galaxy Note 10.1 2014 wordt geleverd in een voor mij inmiddels bekende verpakking van gerecycled papier, welke bedrukt is met inkt die op soya is gebaseerd. Het is mooi dat een grote fabrikant als Samsung zich op deze manier profileert.

In de doos vind je naast de tablet een acculader met USB-poort en een output van 2 mA. Verder is er een USB-kabel, een bundeltje boekjes en als laatste een zakje met vijf styluspunten en een klem. Hiermee kan je de punt in de stylus vervangen als deze versleten is. Omdat er al een punt inzit komt het totaal op 6 en dat lijkt me bij normaal gebruik voldoende voor de levensduur van de tablet.


Ontwerp


De Galaxy Note 10.1 2014 oogt voor een modern Samsung-product heel gewoontjes, maar ten opzichte van zijn voorganger is er qua ontwerp toch heel wat veranderd. Zo zijn de zilveren randen rondom het scherm vrijwel volledig weggewerkt en zijn er fysieke knoppen onder het scherm te vinden.

De achterkant is daarnaast niet meer gemaakt van goedkoop ogend en voelend plastic, maar een wat hoogstaandere variant die in ieder geval een betere tactiele waarde heeft. De zijkanten zijn glanzend zilver en hebben over de gehele lengte zes groeven, wat er eveneens voor zorgt dat de tablet er aanzienlijk hoogwaardiger uitziet en ook beter aanvoelt.

Uiterlijk


Boven het scherm bevinden zich een lichtsensor en een camera. De eerste is bedoeld om de helderheid van het scherm aan te passen, de tweede uiteraard om videogesprekken mee te voeren. Ook kan deze camera je ogen in de gaten houden zodat het scherm niet uitgeschakeld wordt zolang je er naar kijkt. De originele Note 10.1 beschikte niet over zo’n mogelijkheid.

Zoals we de laatste tijd meer hebben gezien bij Samsung’s tablets, zijn de fysieke knoppen onder het scherm weer teruggekeerd. Ik ben er zelf niet blij mee omdat de knoppen zich dan niet aan de oriëntatie van het scherm aanpassen, maar dat is een persoonlijke mening en dit kan per persoon verschillen. Samsung is tegenwoordig wel consequent met de plaatsing en functie van de knoppen, dat is op zich al een vooruitgang. Het is wel jammer dat Samsung een andere voorkeur voor knoppen heeft dan Google voorschrijft. Voor overstappers van een ander merk wordt het dus mogelijk even wennen.
De achterkant is voorzien van een camera mét flitser en dat laatste is redelijk ongebruikelijk voor tablets, ook voor die van Samsung. Een tablet is wat mij betreft geen ideaal apparaat om foto’s mee te maken, maar mocht je het dan toch doen, dan is de Galaxy Note 10.1 2014 in de meeste gevallen wel opgewassen tegen de uitdaging dankzij die flitser.

Op de bovenkant van de tablet heeft Samsung de aan/uitknop, een volumeschakelaar en een infraroodzender geplaatst. Die laatste is bedoeld om verschillende externe apparaten zoals televisies en radio’s aan te sturen middels je tablet. Op de onderzijde zit een microfoon en netjes in het midden een USB-poort.

Op de linkerzijde vinden we een aansluiting voor een headset of koptelefoon, plus een speaker. Op de rechterzijde zit een inkeping waar de S Pen in kan worden weggestopt, alsook een tweede speaker en een klepje waar een micro SD-kaart in kan worden gestopt.De Samsung Galaxy Note 10.1 2014 kan niet eenvoudig worden geopend. Het is dus niet mogelijk om de accu eenvoudig te verwisselen of vervangen.