4min

Tags in dit artikel

,

Tropico 2

Tropico 2 Pirate Cove speelt zich af rond 1700 toen piraten en mannen met lapjes voor hun oog en een houten poot nog rondliepen op de aardbol. Het eerste deel van Tropico heeft verscheidene prijzen in de wacht weten te slepen, en als ik nu het tweede deel bekijk kan ik niets anders dan zeggen dat het tweede deel dit zeker weer gaat doen! Het concept is lichtjes veranderd, zo zal je er nu voor moeten zorgen dat je mede piraten een goed leven leiden, anders zullen deze in opstand komen of in het ergste geval weg gaan. Zo kan je, je schatten verbergen op een bepaalde plek waar niemand ze (hopelijk) zal vinden en zal je, je hele hachje goed moeten verdedigen tegen de andere piraten.

Als je het spel opstart heb je keuze uit drie spelmodus, te weten: Campagne, Scenario en Sandbox. De leukste optie vind ikzelf de Sandbox omdat je hier zo lang je wilt kunt spelen, zonder doelen, zonder beperkingen en je speelt het spel zoals je het zelf wilt spelen. Je bepaalt gewoon alles lekker zelf. Maargoed eventjes terug naar het begin van het spel. Voordat je begint met één van de drie spelmodus is het verstandig om eerst de tutorial te spelen. Het spel heeft namelijk een heel andere gameplay en bediening dan dat je gewent bent van de andere strategiespellen. De tutorial springt zo nu en dan de kop op om je uit te leggen wat er precies aan de hand is en wat je dan te doen staat. Voor de rest ben je helemaal vrij in de tutorial en kan je doen wat je maar wilt.


Als je de tutorial gehad hebt kan je beginnen met één van de drie spelopties die het te bieden heeft. Zodra je een spelmodus gekozen hebt begint het spel en kan je aan je missie(s) beginnen. Zo zal je in het begin enkel een klein houten scheepje krijgen met een paar (meestal) onervaren piraten. Tevens ben je vaak in het bezit van gevangenen die de wat minder leuke en zwaardere klusjes voor je opknappen, zoals: steen kappen, bomen kappen, graan oogsten, metalen mijnen en ga zo maar door. Om gevangen in bedwang te houden en ze bang te maken moet je zo nu en dan eens wat indruk op ze maken. Dit kan je op verschillende manieren doen, zoals: één of meerdere gevangenen de strop geven en ze laten hangen, kielhalen, of eens flink ondervragen in een speciaal daarvoor bedoeld gebouwtje. Zo zullen de gevangenen beter naar je luisteren en minder uitproberen.


Je medepiraten hebben allemaal verschillende vaardigheden, zo kan de één beter varen met een boot, de andere beter doden, weer een ander kan beter leiding geven en ga zo maar door. Je piraten kunnen allerlei opdrachten vervulen zoals een bepaald gebied verkennen te voet of met het schip! Je kan ze ook de opdracht geven om het gebied te verkennen, mochten ze iets tegenkomen op hun weg dan zullen ze dit proberen aan te vallen mits ze een kans hebben om dit te winnen. Zo kunnen ze andere schepen enteren en deze overnemen. Ook kunnen ze andere gevangenen pikken, sommige gevangenen hebben namelijk een soort van gave om bijvoorbeeld drank te kunnen maken of betere wapens etc… zo kan je dankzij gestolen gevangenen meer macht en functies krijgen.


Natuurlijk ben je niet de enige piraat op het aardbolletje en dus zal je tegenstand kunnen verwachten. Zo zullen er andere landen/piraten jou stukje eiland proberen over te nemen en aan te vallen. Ook proberen ze van alles buit te maken, zoals: gevangenen, metalen, goud, geld, schepen en ga zo maar door. Om dit tegen te gaan zal je een tegenaanval moeten plannen of je sluit een soort van compromi af, zoals de tegenpartij een dienst verlenen zoals hun helpen bij het aanvallen van andere piraten, of hun gevangenen vrijlaten zodat jullie beiden geen last meer van elkaar zullen hebben! Ook je eigen piraten zullen eisen stellen zoals een eigen huis, vrouwen, eten en drinken etc… mocht een piraat onheil gaan maken omdat hij vindt dat hij niet goed behandeld word, dan kan je hem vermoorden zodat de andere piraten schrik hebben, je kan hem echter ook wat meer luxe geven zoals een groter huis, of bepaalde dingen gratis maken zoals eten en drinken. Dit zal allemaal helpen om je piraten rustig en tevreden te houden.


Wat betreft de graphics, deze zijn dik in orde voor zo’n spel als Tropico 2. alle gebouwen, schepen etc… kloppen tot in de kleinste details! Een minpuntje is misschien dat erg veel piraten dezelfde kleding dragen. De muziek en het geluid in het spel zit wel goed. Je hoort veel afwisselende geluiden en de muziek die op de achtergrond meedraait is ook erg leuk en passend bij het genre. Mocht je deel één van Tropico al leuk gevonden hebben dan mag je het tweede deel zeker niet missen! Mocht je een fan zijn van dit genre idemdito. Eigenlijk is dit spel voor iedereen wel eens de moeite waard om het te spelen!

Mocht je het eens willen proberen download dan de demo (147 MB)

Wil je meer informatie over Tropico 2 klik dan hier.

Table of contents