Verpakkingsinhoud & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


Bij Asus heeft men, net als Apple en Samsung, ook begrepen dat het uitpakken van een product ook een eerste ervaring is. Dat moet een feestje zijn, een goede ervaring, die het positieve aankoopgevoel moet versterken.

Daarom kiest Asus voor een mooie luxe langwerpige zwarte doos met alleen de naam Asus Zenbook bovenop vermeld. Als je de doos opent, zie je de ultrabook direct liggen. Rechts daarvan is een apart vak voor de oplader en accessoires. Asus levert namelijk wel accessoires met deze laptop mee. Zo vinden we een mooi ontworpen hoesje met daarin twee adapters met respectievelijk een LAN- en VGA-poort. Ook vinden we onder de laptop nog een hoes voor de laptop. Daarnaast zijn er ook nog boekjes aanwezig. Het gaat om een handleiding, snelstartgids en garantieboekje.

Asus kiest er dus voor om verschillende accessoires mee te leveren, om zo in een compleet product te voorzien. Ik zie dit gewoon als een pluspunt, al zal het de prijs ongetwijfeld iets doen opdrijven.

Uiterlijk


De behuizing van de Asus Zenbook UX301L is wel degelijk anders dan van de vorige Zenbooks die we hebben gereviewed. Asus heeft ervoor gekozen om sommige gedeeltes van de behuizing uit te voeren in plastic. Dat juich ik niet echt toe, maar het is er zeker niet lelijk op geworden. De boven- en onderkant van de body zijn gemaakt van aluminium, de zijkanten van plastic. De zijdes en binnenkant van de deksel zijn ook van aluminium.

De laptop is mooi vormgegeven en de behuizing is met een donkere grijstint gekleurd terwijl de bovenkant van de deksel een blauwe gloed heeft, met een circulaire metalen borsteling. De knoppen van het toetsenbord hebben ook een blauwe/paarse inbreng gekregen, al schurkt de kleur meer tegen het grijs aan dan tegen het blauw.


De bovenkant van de deksel van de laptop is voorzien van een glasplaat van Gorilla Glass, daarbij heeft Asu opnieuw een metalen borsteling aangemaakt, dit doet het uiterlijk zeker goed en maakt het onderscheidend. Wel is de glasplaat redelijk vingerafdrukgevoelig. In het midden van de deksel is overigens ook nog het Asus-logo te vinden. Dat logo gaat branden als de laptop is ingeschakeld.